EtusivuReseptitOta yhteyttä

Voitaikinasta on moneksi. Voit valmistaa taikinan itse alla olevan ohjeen avulla tai käyttää kaupan valmistaikinaa. Voitaikinasta leivotut kanelisokeritikut sulavat suussa ja ovat mukavaa vaihtelua joulun aikaan luumutortuille.

Kanelisokerivoitaikinatikut

Voitaikina:

  • 280 g jääkylmää vettä
  • 4 g suolaa
  • 400 g pakkaskylmiä vehnäjauhoja

Kaulintaan:

  • 400 g kylmää voita

Voiteluun:

  • Sulaa voita

Pinnalle:

  • Kanelisokeria

Nosta vesi ja vehnäjauhot kylmään edellisenä päivänä. Valmista erittäin kylmistä aineista taikina nopeasti sekoittaen.

Huom! Älä vaivaa taikinaa – taikinaan ei saisi muodostua sitkoa. Riittää, että ainekset ovat kunnolla sekaisin.

Lisää kuvallisia ohjeita voitaikinan tekemiseen löydät voitaikina-joulutorttujen ohesta!

Kääri lyhyen lepoajan jälkeen voi taikinan sisään. Kaulintakaava on 4x4 Taikina kaulitaan noin 1 cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, jonka jälkeen se taitellaan neljään osaan. Kaulinta tehdään neljä kertaa ennen aukikaulimista. Taikina aukikaulitaan noin 3 mm paksuiseksi levyksi, josta tuotteet valmistetaan. Lepoajat kaulintojen välillä 15 minuuttia. Ennen aukikaulintaa eli tuotteiden valmistusta tulee taikinan levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia, mieluiten 2-3 tuntia. Valmiiden tuotteiden lepoaika jääkaapissa ennen paistoa mielellään yön yli. Pyri kaulitsemaan ilman jauhoja. Mikäli kuitenkin käytät vähän jauhoja putsaa taikinan taitoksista ylimääräiset jauhot pullasudilla.

Leipojat kävivät kuuluisan Le Cordon Bleu -kokkikoulun järjestämällä leivontakurssilla,
jossa leivottiin mm. näitä herkullisia kanelisokeritikkuja.

Kauli voitaikina noin 3 mm paksuiseksi suokaiteen muotoiseksi matoksi. Leikkaa maton lyhyestä suunnasta noin 2 cm levyisiä suikaleita pizzaleikkurilla tai veitsellä. Voitele suikaleet kevyesti sulalla voilla ja ripottele päälle runsaasti kanelisokeria, mitä enemmän sen parempi. Pyörittele taikinasuikaleita molemmista päistä eri suuntiin korkkiruuville. Aseta kanelisokeritikut leivinpaperoidulle uunipellille ja nosta mahdollisuuksien mukaan kylmään ennen paistoa. Voit myös paistaa tuotteet heti, jos kylmään nostaminen ei onnistu. Talvisena päivänä parveke tai kuisti toimii oivana jääkaapin korvikkeena!

Paista 220 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, joululeivonta, joulu, kanelisokeritikut, kaneli, sokeri, kaneli-sokerivoitaikinatikut, kaneli-sokeri, voitaikina, voitaikinatikut, mureat, suussa sulavat

⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Mutakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Joululeipä


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact