Herkulliset kardemummapullat hurmaavat kahvipöydässä. Vaihtelu virkistää! Kokeile perinteisten korvapuustien sijasta helppoja ja maukkaita kardemummapullia. Kardemummapullat16 kappaletta.
Täyte:
Yhdistä kaikki aineet paitsi voi. Vaivaa koneella (koukulla) noin 10 minuuttia tai käsin tuplasti. Lisää paloiteltu voi ja vaivaa vielä koneella 5 minuuttia. Käsin vaivausaika on tuplasti. Anna taikinan levätä muovikelmulla tai muovipussilla peitetyssä kulhossa noin 25 minuuttia. Kauli taikinasta noin 2 mm paksu suorakaiteen muotoinen levy. Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi. Levitä täyte levyn päälle. Taita puolet levystä, pitkästä suunnasta, toisen puolen päälle. Leikkaa taikinasta taikinapyörällä tai veitsellä noin 1 cm levyisiä suikaleita. Pyöritä suikaleiden molemmista päistä samaan aikaan vastakkaisiin suuntiin saadaksesi aikaan kierteen taikinasuikaleeseen. Pyöräytä kierre sormillasi keoksi ja asettele leivinpaperoidulle pellille. Piilota suikaleen irtonainen pääty pullan alle. Anna kohota leivinpaperoidulla pellillä noin 40 minuuttia. Nosta koko uunipelti pullineen muovipussin sisälle kohoamaan, niin saat pullataikinalle täydellisen kohotuskaapin – muovipussin sisällä on kosteaa ja lämmintä, eikä ilmavirtaukset vaikuta sen sisällä taikinaan. Varmista, että pussi ei liimaudu kiinni pulliin, vaan että sen sisällä on väljää! Voitele pullat kananmunalla huolellisesti ja ripottele pinnalle hienoa sokeria tai raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 10-15 minuuttia uunista riippuen. Pullat ovat kypsiä, kun reuna ja pohjakin on ottanut väriä. Älä kuitenkaan paista pullia koskaan todella tummiksi, tai niistä tulee kuivia. Säilytä pullat huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna, muovipussissa. Pakasta heti jäähtyneinä, jotta pullien tuoreus säilyy pakkaseenkin. Avainsanat: leipojat, leivonta, leipoa, leivotaan, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, pulla, taikina, pullat, kardemummapulla, jauhettu, täyte, pitko, pikkupulla, pullia, hyvä, perus ⇢ Seuraavalla sivulla: Inkivääri-hunajakakku Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact