EtusivuReseptitOta yhteyttä

Herkulliset kardemummapullat hurmaavat kahvipöydässä. Vaihtelu virkistää! Kokeile perinteisten korvapuustien sijasta helppoja ja maukkaita kardemummapullia.

Kardemummapullat

16 kappaletta.

  • 2,5 dl maitoa, kädenlämpöistä (haaleakin käy, sillä taikina kuumenee vaivauksen aikana tarpeeksi käynnistääkseen hiivan toiminnan!)
  • 30 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa
  • 75 g sokeria
  • Ripaus suolaa
  • 1 kpl kananmunia
  • 65 g voita paloiteltuna
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 1,5 tl jauhettua kardemummaa

Täyte:

  • 2,5 rkl jauhettua kardemummaa
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria

Yhdistä kaikki aineet paitsi voi. Vaivaa koneella (koukulla) noin 10 minuuttia tai käsin tuplasti. Lisää paloiteltu voi ja vaivaa vielä koneella 5 minuuttia. Käsin vaivausaika on tuplasti. Anna taikinan levätä muovikelmulla tai muovipussilla peitetyssä kulhossa noin 25 minuuttia.

Kauli taikinasta noin 2 mm paksu suorakaiteen muotoinen levy. Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi. Levitä täyte levyn päälle. Taita puolet levystä, pitkästä suunnasta, toisen puolen päälle. Leikkaa taikinasta taikinapyörällä tai veitsellä noin 1 cm levyisiä suikaleita. Pyöritä suikaleiden molemmista päistä samaan aikaan vastakkaisiin suuntiin saadaksesi aikaan kierteen taikinasuikaleeseen. Pyöräytä kierre sormillasi keoksi ja asettele leivinpaperoidulle pellille. Piilota suikaleen irtonainen pääty pullan alle.

Voit kaulita taikinaa hiukan ohuemmaksi vielä taittamisen jälkeenkin!

Anna kohota leivinpaperoidulla pellillä noin 40 minuuttia. Nosta koko uunipelti pullineen muovipussin sisälle kohoamaan, niin saat pullataikinalle täydellisen kohotuskaapin – muovipussin sisällä on kosteaa ja lämmintä, eikä ilmavirtaukset vaikuta sen sisällä taikinaan. Varmista, että pussi ei liimaudu kiinni pulliin, vaan että sen sisällä on väljää!

Kierteet vaativat hiukan sorminäppäryyttä.

Voitele pullat kananmunalla huolellisesti ja ripottele pinnalle hienoa sokeria tai raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 10-15 minuuttia uunista riippuen. Pullat ovat kypsiä, kun reuna ja pohjakin on ottanut väriä. Älä kuitenkaan paista pullia koskaan todella tummiksi, tai niistä tulee kuivia.

Säilytä pullat huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna, muovipussissa. Pakasta heti jäähtyneinä, jotta pullien tuoreus säilyy pakkaseenkin.

Avainsanat: leipojat, leivonta, leipoa, leivotaan, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, pulla, taikina, pullat, kardemummapulla, jauhettu, täyte, pitko, pikkupulla, pullia, hyvä, perus

⇢ Seuraavalla sivulla: Inkivääri-hunajakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Ruisleipä juureen


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact