Herkulliset kardemummapullat hurmaavat kahvipöydässä. Vaihtelu virkistää! Kokeile perinteisten korvapuustien sijasta helppoja ja maukkaita kardemummapullia. ![]() Kardemummapullat16 kappaletta.
Täyte:
Yhdistä kaikki aineet paitsi voi. Vaivaa koneella (koukulla) noin 10 minuuttia tai käsin tuplasti. Lisää paloiteltu voi ja vaivaa vielä koneella 5 minuuttia. Käsin vaivausaika on tuplasti. Anna taikinan levätä muovikelmulla tai muovipussilla peitetyssä kulhossa noin 25 minuuttia. ![]() ![]() Kauli taikinasta noin 2 mm paksu suorakaiteen muotoinen levy. Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi. Levitä täyte levyn päälle. Taita puolet levystä, pitkästä suunnasta, toisen puolen päälle. Leikkaa taikinasta taikinapyörällä tai veitsellä noin 1 cm levyisiä suikaleita. Pyöritä suikaleiden molemmista päistä samaan aikaan vastakkaisiin suuntiin saadaksesi aikaan kierteen taikinasuikaleeseen. Pyöräytä kierre sormillasi keoksi ja asettele leivinpaperoidulle pellille. Piilota suikaleen irtonainen pääty pullan alle. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anna kohota leivinpaperoidulla pellillä noin 40 minuuttia. Nosta koko uunipelti pullineen muovipussin sisälle kohoamaan, niin saat pullataikinalle täydellisen kohotuskaapin – muovipussin sisällä on kosteaa ja lämmintä, eikä ilmavirtaukset vaikuta sen sisällä taikinaan. Varmista, että pussi ei liimaudu kiinni pulliin, vaan että sen sisällä on väljää! ![]() ![]() ![]() Voitele pullat kananmunalla huolellisesti ja ripottele pinnalle hienoa sokeria tai raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 10-15 minuuttia uunista riippuen. Pullat ovat kypsiä, kun reuna ja pohjakin on ottanut väriä. Älä kuitenkaan paista pullia koskaan todella tummiksi, tai niistä tulee kuivia. ![]() Säilytä pullat huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna, muovipussissa. Pakasta heti jäähtyneinä, jotta pullien tuoreus säilyy pakkaseenkin. Avainsanat: leipojat, leivonta, leipoa, leivotaan, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, pulla, taikina, pullat, kardemummapulla, jauhettu, täyte, pitko, pikkupulla, pullia, hyvä, perus ⇢ Seuraavalla sivulla: Inkivääri-hunajakakku Lukijoiden arvosana: ![]() Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact