Käsin leipomisen juurillaIstuessani tiistai-iltana yhdeksän aikaan raitiovaunussa Helsingin Mannerheimintiellä en ole koskaan saanut niin paljon kummia katseita osakseni. Onko tukka huonosti, jäikö vessapaperia kengän pohjaan? Ah, nyt keksin sen! Johtuisivatkohan katseet kuitenkin herkullisista kantamuksistani, jotka levittävät leivonnan ilosanomaa koko raitiovaunun täydeltä. Olkaa hyvä vaan, kanssamatkustajat! Leipojat.fi -toimitus kävi sotkemassa kädet taikinaan ja tutustumassa Fazerin uuteen leivontakouluun K-Supermarket Mankkaalla. Kyynärpäitä myöten taikinaan upotettujen käsien ja tekemisen meiningin lomassa leivontakoulusta jäi käteen muutakin kuin taikinaiset kyynärtaipeet. Siis vallan positiivisessa mielessä tietenkin. Leivontakoulussa käsiteltiin aimo annos monille kotileipureille tuiki tärkeää ja mielenkiintoista tietoa ja taitoa niin teoriassa kuin leipomisenkin merkeissä. K-Supermarket Mankkaalla sijaitsevassa Fazerin lähileipomossa järjestetyllä kurssilla opeteltiin muun muassa esitaikinoiden valmistusta ja leipä- ja pullataikinoiden muotoilua ja viimeistelyä paistoa myöten. Sainko leivontakoulun kuulostamaan mielessäsi viikkojen mittaiselta uurastukselta? Uskoisitko, jos kertoisin kyseessä olevan vain yhden illan, noin 3 tunnin, mittainen hauskaakin hauskempi eri puolilla Suomea Fazerin lähileipomoissa järjestettävä interaktiivinen leivontakoulu? Usko pois, sillä asia on juurikin näin! Fazerin leivontakoulu toden totta vie käsin leipomisen juurille -- aivan kuten esitteessä luvattiin. Mahtavaa! Me leipurioppilaat, jotka innosta piukeina saavuimme paikalle lähileipomon leivontapöydän äärelle, olimme lähtökohdiltamme hyvin eri tasoisia leipureita. Toiset olivat leiponeet paljon ja usein (Leipojat.fi –toimitus) ja toiset vähän vähemmän ja harvemmin. Leivontakoulun vetäjistä, Tarjasta ja Vesasta, huokui lukuisten leipuri- ja kondiittorimestarivuosien mittaan kertyneen ammattitaidon jakamisen ilo. Helposti lähestyttävät ammattileipurimme opastivat meitä ”koululaisia” mm. taikinan teossa ja sitkoverkon muodostumisessa. Tarja ja Vesa jakoivat auliisti tietotaitoaan ja näyttivät kädestä pitäen kuinka syntyvät kauraleipä, punnuspullat ja jopa pullapitko neljällä säikeellä. Etenkin pullapitkon letittäminen osoittautui haasteelliseksi suurimmalle osalle leivontakoululaisista. Tässä kohden ammattilaisten neuvot olivat kultaakin kalliimpia -- lopulta kaikki pääsivät enemmän tai vähemmän jyvälle letityksen kommervenkeistä. Vaikka pullapitkot näyttivätkin ehkä vähän hassuilta, niin maku oli kyllä kohdallaan -- taivaallista! Leivontakoululaiset saavat kattavan tietopaketin illan aikana leivotuista tuotteista, ja ohjeet ja vinkit niiden valmistukseen kotioloissa. Jokainen saa mukaansa myös ikioman essun, leipurin hatun, pienen Fazerin lahjan ja tietysti suoraan uunista lämpimäiset itse tehdyt leipomukset! Tuskin on koskaan tuoksunut julkisissa liikennevälineissä niin ihanalta, kuin tuona iltana raitiovaunussa leivontakoulun jälkeen. Leipojat.fi -toimitus suosittelee lämpimästi Fazerin kaikille avointa leivontakoulua, jossa pientä osallistumismaksua (45 EUR) vastaan saat ammattilaisilta näppäriä vinkkejä ja tietotaitoa, jota voit hyödyntää myös kotileivonnassasi. Opetus tapahtuu lähileipomoissa eri puolilla Suomea yhden illan aikana. Koska opetusryhmät ovat pieniä saat varmasti henkilökohtaista neuvoa ja opastusta käsin leipomisen saloihin.
Lisätietoa Fazerin leivontakoulusta ja ilmoittautumiset: Avainsanat: leipojat, leivonta, leivontakoulu, Fazer, lähileipomo, myymäläleipomo, leipomo, leipä, pulla, punnuspulla, kauraleipä, pullapitko, sitko, esitaikina, raski, juuri, taikina ⇢ Seuraavalla sivulla: Kauraleipä Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact