Maukas kauraleipä säilyy juurensa ansiosta hyvänä noin 5 päivää. Juureen tehty leipä pitää mehukkuutensa ja rakenteensa huomattavasti paremmin kuin ilman juurta tehty leipä. Voit tehdä juuren edellisenä iltana tai aamulla ennen töihin lähtöä, ja viimeistellä leivän valmiiksi seuraavana päivänä tai työpäivän jälkeen. Kauraleipä juureen1 iso leipä Juuri
Sekoita kaikki aineet velliksi ja anna seistä huoneen lämmössä (n. 18 asteessa) 12 tuntia. Pidä huoli siitä, että hiiva on murentunut ja sekoittunut joukkoon kokonaan. Lisää juureen 12 tunnin kuluttua:
Vaivaa taikinaa varovasti 3 minuuttia, jotta aineet sekoittuvat keskenään tasaisesti. Jatka vaivaamista reippaasti noin 10 minuutin ajan, kunnes sitko on muodostunut. Taikina on venyvää, kun sitko on valmis.
Anna taikinan levätä noin 35 minuuttia, esim. mikroaaltouunissa.
Nostata leipää noin 30 minuuttia.
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Avainsanat: leipojat, leivonta, leipä, resepti, ohje, kauraleipä, juuri, raski, esitaikina, leipäjuuri, kaura ⇢ Seuraavalla sivulla: Punnuspullat Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Tässä leivässä kohotetaan hiivalla, ei käytetä juurta ollenkaan. On hiivaleipää. – Eppu 05.02.2022 |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact