Mehevät kaurapuurosämpylät valmistuvat kätevästi aamupuuron jämistä! Kaurapuurosämpylät11 sämpylää tai yksi iso leipä.
Yhdistä kaikki aineet ja vaivaa taikinaksi. Koneella taikinaa vaivataan 12 minuuttia, käsin tupla-aika. Taikinan tulee olla kosteaa, mutta ei märkää. Tarkkaile taikinan koostumusta ja lisää tarvittaessa ripaus vehnäjauhoja tai vettä. Kaurapuuron kiinteys vaikuttaa sämpylöiden rakenteeseen. Anna taikinan levätä kulhossa muovikelmulla peitettynä 35 minuuttia. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Paloittele taikina 11 osaan ja pyörittele kämmenellä pöytää vasten sämpylöiksi. Sivele pinta kevyesti vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita/puuroseosta. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille ja anna levätä peitettynä liinan alla 45 minuuttia. Paista sämpylät 230 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat ottaneet mukavasti väriä myös pohjasta. Saat sämpylöihin rapean pinnan, kun asetat uunin pohjalle paistonkestävän vuoan jo lämmitysvaiheessa ja kaadat vuokaan pari desilitraa kylmää vettä paiston alussa – sulje luukku nopeasti, jotta höyry ei karkaa uunista! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, kaurapuuroleipä, kaurapuurosämpylät, kaurapuuro sämpylät, kaurapuuro leipä, kaura puuro leipä, kaura puuro sämpylät, leipätaikina, aamupuuro, hävikkileipä, hävikki, hyötykäyttö, kierrätys, puuroleipä, puurosämpylät ⇢ Seuraavalla sivulla: Pizza Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact