Mehevät kaurapuurosämpylät valmistuvat kätevästi aamupuuron jämistä! ![]() Kaurapuurosämpylät11 sämpylää tai yksi iso leipä.
Yhdistä kaikki aineet ja vaivaa taikinaksi. Koneella taikinaa vaivataan 12 minuuttia, käsin tupla-aika. Taikinan tulee olla kosteaa, mutta ei märkää. Tarkkaile taikinan koostumusta ja lisää tarvittaessa ripaus vehnäjauhoja tai vettä. Kaurapuuron kiinteys vaikuttaa sämpylöiden rakenteeseen. Anna taikinan levätä kulhossa muovikelmulla peitettynä 35 minuuttia. ![]() ![]() Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Paloittele taikina 11 osaan ja pyörittele kämmenellä pöytää vasten sämpylöiksi. Sivele pinta kevyesti vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita/puuroseosta. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille ja anna levätä peitettynä liinan alla 45 minuuttia. ![]() ![]() ![]() Paista sämpylät 230 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat ottaneet mukavasti väriä myös pohjasta. Saat sämpylöihin rapean pinnan, kun asetat uunin pohjalle paistonkestävän vuoan jo lämmitysvaiheessa ja kaadat vuokaan pari desilitraa kylmää vettä paiston alussa – sulje luukku nopeasti, jotta höyry ei karkaa uunista! ![]() Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, kaurapuuroleipä, kaurapuurosämpylät, kaurapuuro sämpylät, kaurapuuro leipä, kaura puuro leipä, kaura puuro sämpylät, leipätaikina, aamupuuro, hävikkileipä, hävikki, hyötykäyttö, kierrätys, puuroleipä, puurosämpylät ⇢ Seuraavalla sivulla: Pizza Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact