Kermatoffee suolapähkinöilläNoin 40 kpl
Mittaa aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua voimakkaasti poreillen noin 15-30 min, kunnes seoksen lämpötila on 121-125 astetta. Mikäli käytössäsi on sokerilämpömittari on syytä käyttää sitä parhaan lopputuloksen takaamiseksi. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos tartu pohjaan. Mikäli sinulla ei ole lämpömittaria, jolla varmistaa että seoksen lämpötila on 121-125C niin tee näin kun toffee alkaa saostua: tipauta seosta kylmään veteen n. 1/2 tl ja anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista. Kun seos on 121-125–asteista ota kattila liedeltä ja lisää sekaan samalla voimakkaasti sekoittaen suolapähkinät. Sekoita hetki voimakkaasti. Tarkkaile toffeen valmistumista. Keittoaika vaihtelee riippuen kiehumisen voimakkuudesta, keittoastiasta ja seoksen määrästä. Voit maustaa toffeen melkeinpä millä tahansa suolapähkinän sijaan, esim. rommissa liotetuilla rusinoilla, paahdetuilla mantelilastuilla, kookoksella, hedelmäpaloilla ja kahvilla tai suklaalla. Toffee on erinomaista myös sellaisenaan; jätä tällöin suolapähkinät pois. Kaada seos n. 17x17 cm:n vuokaan, jossa on kevyesti öljytty leivinpaperi. Anna kovettua rauhassa huoneenlämmössä, mieluiten seuraavaan päivään. Leikkaa paloiksi. Toffee leikkautuu parhaiten, kun se on täysin jäähtynyttä. Pakkaa palat sellofaaniin ja säilytä kuivassa huoneenlämmössä. Karamellit säilyvät pakattuina noin kahden viikon ajan. Karamellien keittolämpötiloja:
⇢ Seuraavalla sivulla: Perinteinen joululimppu Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Tosi hyvää toffeeta! – Tatu 05.12.2014 |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact