Rapeat konjakkipikkuleivät ovat herkullisia kahvipöydän tarjottavia ja soveltuvat erinomaisesti myös ruokalahjaksi! KonjakkipikkuleivätNoin 40 kappaletta.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Lisää muna ja vaahdota tasaiseksi. Lisää konjakki ja vaahdota tasaiseksi. Yhdistä mantelijauhe ja vehnäjauho, sekoita käsin nopeasti tasaiseksi massaksi. Annostele pikkuleipämassa muovikelmulle ja taputtele ronskiksi tangoksi. Anna taikinan levätä muovikelmulla peitettynä jääkaapissa vähintäänkin yksi tunti. Ota taikina muovikelmusta kevyesti jauhotetulle pöydälle, välttämättä et tarvitse jauhoja lain. Pyörittele tanko noin 2 euron kolikon paksuiseksi pötkyläksi. Pyöritä koko pötkö raesokerissa kauttaaltaan. Pilko pötköstä noin 1 sentin paksuisia pikkuleipiä. Nosta leivinpaperoidulle pellille tasaisin välein. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes konjakkipikkuleivät ovat ottaneet kauniisti kevyen värin myös pohjasta. Anna jäähtyä 10 minuuttia pellillä ja siirrä jäähtymään ritilän päälle. Säilytä jäähtyneet konjakkipikkuleivät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai hitusen viileämmässä, ei jääkaapissa! Pikkuleivät säilyvät oikein säilytettyinä jopa useita kuukausia. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, konjakkipikkuleivät, konjakkipikkuleipä, pikkuleivät, pikkuleipä, keksi, keksit, konjakki-pikkuleivät, konjakki, murotaikina, murea pikkuleipä, raesokeri, joulu, ruokalahja ⇢ Seuraavalla sivulla: Suomi 100 – Mustikkarahkakakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact