Amerikan mantereelta, tuolta piirakoiden luvatusta maasta, löytyy toinen toistaan erikoisempia ja mielikuvituksellisempia piirakoita. Tarjolla on niin marjaisia, hedelmäisiä, kuin pähkinäisiä ja kreemimäisiäkin piiraita. Täytteistä löytyy varmasti jokaiselle mieleisensä. Me päätimme valmistaa ihanan kookos-kermapiirakan suomalaisella twistillä – perinteisellä suomalaisella muropohjalla! Täytteenä piirakassa on maukas kookoskreemi ja runsas määrä kermavaahtoa amerikkalaiseen tapaan. Herkullinen kookos-kermapiirakka kruunaa niin aterian kuin kahvihetkenkin. Piirakan voi valmistaa myös Amerikan malliin Pate Brisee -pohjalla, jonka ohjeen löydät täältä! Kookos-kermapiirakkaYksi 23 cm halkaisijan piirakka tai noin 12 pientä 4 cm halkaisijan piirasta. Muropohja:
Nosta kaikki aineet jääkaappiin viilentymään vähintään tunti ennen taikinan valmistusta. Sekoita kylmät aineet nopeasti sekaisin joko monitoimikoneessa tai nyppimällä. Jäähdytä taikinaa tuorekelmuun käärittynä ja litteäksi taputeltuna levynä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Voitele piirakkavuoka kevyesti - mikäli käytät teräsvuokia niitä ei tarvitse voidella joka kerta, kunhan et pese niitä käyttökertojen välissä. Kauli jäähtynyt taikina ohueksi matoksi kevyesti jauhotetulla pöydällä. Isoa piirakkaa varten maton paksuus on noin 3 mm ja pienien piiraiden pohjan paksuus on noin 1,5-2 mm. Pistele pohjat haarukalla, jotta paiston aikana kerääntyvä kaasu ei muodosta kuplia pohjiin. Esipaista pohjat valmiiksi 200-asteisessa uuniissa kauniin kullankeltaisiksi; pohjat saavat ottaa kauttaaltaan väriä. Pienet piirakkapohjat saat pysymään ylhäällä paiston aikana asettamalla pienet mini cupcake -paperivuoat pohjien päälle ja täyttämällä ne keittämättömällä riisillä/kuivatuilla herneillä. Ison piirakan voit peittää kevyesti leivinpaperilla ja täyttämällä sen riisillä/herneillä. Paistoaika riippuu pohjan koosta ja uunista. Paista isoa pohjaa noin 12-15 minuuttia, kunnes reunat ovat ottaneet hitusen väriä - poista riisit/herneet tämän jälkeen ja paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes pohjat ovat ottaneet mukavasti väriä kauttaaltaan. Pieniä pohjia paistetaan noin 8-10 minuuttia painojen kanssa, jonka jälkeen riisit/herneet otetaan pois ja pohjat paistetaan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Irrota pohjat vuoista varovasti kopauttamalla pohjasta ja kevyesti puristamalla, jos pelkkä kopautus ei riitä. Valmista kookos-kermatäyte:
Päälle reilu kerros kevyesti sokeroitua kermavaahtoa. Sekoita kookoskerma, maito, keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja maizena kattilassa tasaiseksi vispilällä. Nosta kattila liedelle keskilämmölle, ja kiehauta. Vispaa koko ajan pohjaa myöten. Kun seos on paksua, ota kattila pois liedeltä ja nosta se matalaan kylmään veteen, jotta seos ei enää kuumene lisää ja pala pohjaan. Lisää voi ja kaksi kolmasosaa kookoshiutaleista samalla voimakkaasti vispaten, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä haaleaksi ennen kuin levität täytteen valmiin piirakkapohjan päälle. Levitä tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmettyä viileässä hetki. Vatkaa noin 2 dl vispikermaa kevyeksi vaahdoksi, lisää 1 tl sokeria. Nostele tai pursota kermavaahto täytteen päälle ja levitä sitä kevyin vedoin veitsellä/paletilla muodostaen aaltomaisia kuvioita. Ripottele pinnalle loput kookoshiutaleet. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua. Tarjoile täysin jäähtynyt ja jähmettynyt piirakka mieluiten samana päivänä. Piirakka säilyy jääkaapissa hyvänä noin 2-3 vuorokautta. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, kookos, kerma, piirakka, muropohja, taikina, muro, rapea, kookoshiutale, kookosmaito, amerikkalainen, Amerikka, piiras, tartaletti, kreemi ⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact