Herkullinen kookos-omenapiirakka maistuu parhaalta päivän pari leipomisen jälkeen. Mehevät omenat ja makea kookostosca ovat taivaallinen yhdistelmä. Kookos-omenapiirakkaNoin 20 cm halkaisijan piirakka.
Kookostosca:
Sulata voi. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla tai voitele se kevyesti. Kuori ja pilko omenat ohuiksi lohkoiksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, kunnes vispilän kuvio pysyy useamman sekunnin ajan taikinan pinnalla. Yhdistä vehnäjauho ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon kevyesti nuolijalla. Lisää sula voi ohuena nauhana samalla nuolijalla pohjaa myöten sekoittaen. Riittää, että voi on sekoittunut tasaisesti taikinaan. Älä sekoita liikaa tai taikina sitkistyy! Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan ja levitä tasaiseksi nuolijalla. Asettele omenalohkot taikinan päälle ja paina kevyesti upoksiin. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes piirakka on hyvin lähellä kypsää tai kypsä. Valmista kookostosca paiston aikana. Yhdistä kookostoscan ainekset kattilaan ja kiehauta miedolla lämmöllä. Sekoita toscaseosta koko ajan pohjaa myöten, jotta seos ei pala pohjaan. Nosta kattila pois liedeltä. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä kookostosca piirakkapohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes tosca on ottanut kauniisti väriä. Kookos-omenapiirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Peitä piirakka muovikelmulla ja säilytä hiukan viileässä, ei jääkaapissa, ja valolta suojattuna. Tarjoile piirakka kevyesti vatkatun kerman kera! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, kookos-omenapiirakka, kookosomenapiirakka, kookos, omena, piirakka, piiras, omenapiirakka, omenapiiras, syksy, kesä, omenapuu, talviomena, kookostosca, kookos tosca, kookos-tosca, kookos omenapiirakka ⇢ Seuraavalla sivulla: Inkivääri-omenapiirakka Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact