Tämä mehevä kookos-suklaakakku on kaikkien Bounty-fanien suosikki! Valkosuklaa-kookos-ganache, ananas, kermavaahto, suklaakakkupohja ja tumma suklaa-ganache ovat voittamaton yhdistelmä. Täytekakun maku vain paranee ajan kanssa – tämä kakku on siis täydellinen tarjottava juhlissa. Voit valmistaa kakun jopa kolme päivää ennen tarjoilua! Valmista kakkupohja päivää ennen täyttämistä. Kookos-suklaakakkuKakkupohjaYksi korkea kakku 17 cm halkaisijan vuoassa tai yksi normaalikorkuinen kakku 23 cm halkaisijan vuoassa.
Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pala ja vuoraa vuoan pohja sillä. Vuokaa ei tarvitse voidella tai korppujauhottaa erikseen – leivinpaperi pohjalla riittää. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota munat ja molemmat sokerit vahvaksi vaahdoksi – kun vaahdon pintaan jää vispilän jälki muutamaksi sekunniksi, on vaahto tarpeeksi vahvaa. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne munasokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi nopeasti ja hellävaroin, mieluiten käsin tai nuolijalla. Sekoita kuivat aineet juuri ja juuri sekaisin vaahtoon, älä vaivaa tai kakusta tulee sitkeää. Huom! Kakkupohja ei kaipaa erillistä nostatusainetta, koska kananmunavaahto riittää nostattamaan kakun ilmankin. Kaada taikina välittömästi leivinpaperoituun kakkuvuokaan, joko 17 cm tai 23 cm halkaisijan vuokaan halutusta korkeudesta riippuen. Paista 175 asteessa kypsäksi, noin 35 minuuttia. Kypsä kakku irtoaa vuoan reunoilta ja tuntuu kimmoisalta koskettaessa. Voit tarkistaa kypsyyden myös hammastikulla – mikäli tikkuun ei jää märkää taikinaa työnnettäessä kakkuun, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 30 minuuttia ennen irrottamista. Vedä voiveitsellä tai paletilla kevyesti vuoan reunoja myöten ja käännä vuoka ylösalaisin, irrota kakkupohja vuoasta. Anna jäähtyä lopullisesti nurin päin vuoan sisällä ennen täyttämistä. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kookos-ganachetäyte
Aloita täytteen valmistaminen paahtamalla kookoshiutaleet kevyesti kuivalla paistinpannulla välillä sekoittaen – kookoshiutaleet ovat valmiita, kun ne ovat ottaneet hiukan väriä ja alkavat tuoksua ihanasti. Tarkkana, etteivät kookoshiutaleet pala! Kiehauta kattilassa kookosmaito ja sokerit. Ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu valkosuklaa. Sekoita voimakkaasti tasaiseksi. Lisää tasaiseen seokseen kookoshiutaleet ja sekoita. Jäähdytä täyte, kunnes se on paksua, mutta levitettävissä. Täytteeksi toiseen kerrokseen: Noin 200 ml vispikermaa vaahdotettuna ja kevyesti sokeroituna, sekä pieni purkki ananasmurskaa tai –paloja mehussa. Siivilöi ananakset. Ota ananaspurkin mehu talteen ja käytä sitä kakun kostutukseen, johon voit lisätä hiukan kaupan appelsiini- tai ananasmehua. Tarvitset kostutusnestettä yhteensä noin 3 dl. Tämä kakku ei ole kovinkaan kostea, kuten perinteiset täytekakut. Kostutus maustaa ja tekeytyy kakkuun ajan kanssa, tehden siitä helpommin syötävää, mutta ei liian kosteaa. Aloita kakun kokoaminen, kun kaikki täytteet ja pohja ovat valmiina. Alimmaiseksi pohjaksi tulee kakun paistopinta eli ns. päällimmäinen osa. Aseta pohja tarjoiluastialle ja asettele sen alle palat leivinpaperia suojaamaan tarjoiluastiaa mahdollisilta roiskeilta. Kostuta pohja noin 1 dl mehua. Levitä kookos-ganache pohjan päälle. Painele täytteen päälle keskimmäinen kakkupohja. Kostuta se noin 1 dl mehua. Levitä ananasmurska tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Levitä vielä kermavaahto ananasmurskan päälle. Kermavaahtoa on runsaasti, joten painele se sopivaksi kerrokseksi ylimmällä kakkupohjalla. Ylin pohja tulee kakun päälle sileä (ei leikkauspinta) pinta päälle. Painele ylin kerros hyvin täytteen päälle ja tarkista samalla onko kakku suorassa! Kostuta pinta noin 1 dl mehua. Levitä kakun välistä tursunnut kermavaahto ja muu täyte tiukaksi murureunaksi kakun reunoille ja päälle joko veitsellä tai paletilla. Murureuna pitää kakusta irtoavat murut paikallaan päällystäessäsi kakkua. Voit päällystää kakun kauttaaltaan ohuella kerroksella kermavaahtoa, jonka ansiosta tumma suklaa-ganache on helpompi levittää kakun pinnalle. Jäähdytä kermavaahdolla päällystetty kakku jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen suklaa-ganachen levittämistä. Valmista sillä välin tumma suklaa-ganache. Tumma suklaa-ganache
Lämmitä kerma kattilassa melkein kiehuvaksi. Ota pois liedeltä ennen kiehumispistettä. Lisää kuuman kerman joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna suklaa-kermaseoksen jäähtyä kunnolla ennen kuin sivelet sen kakun päälle veistä tai palettia apuna käyttäen. Suklaa-ganache saa olla jo aika paksua ja viileää, jotta sitä voi levittää kakun päälle. Kerroksen ei tarvitse olla tasainen, vaan veitsen/paletin jäljet saavat jäädä näkyviin. Mikäli haluat tasaisen pinnan kakkuun, voit myös kuorruttaa kakun hiukan lämpimämmällä, noin 35-asteisella, suklaa-kermaseoksella. Kuorruttamista varten ganachen tulee olla juoksevampaa, mutta ei kuumaa. Liian lämmin kuorrute sulattaa kermavaahdon kakun päältä ja valuu pois - suklaakuorrute ei tartu kunnolla kakun pintaan. Päällystä kakku kookoshiutaleilla tai kiehkuroilla vielä ganachen ollessa märkää. Kakku maistuu parhaalta kaksi-kolme päivää päällystämisen jälkeen, joten voit valmistaa kakun vallan mainiosti hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kakun maut ehtivät tuolloin tasaantua ja tekeytyä suklaakuorrutteen alla. Avainsanat: leipojat, leivonta, kookos, suklaa, kakku, tumma suklaa, ganache, valkosuklaa, ananas, kermavaahto, täytekakku, ohje, resepti ⇢ Seuraavalla sivulla: Dobos-kakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact