Kesän ja syksyn marjasadosta voi valmistaa toinen toistaan herkullisempia piirakoita ja leivonnaisia. Lakka ja mustikka ovat oiva makupari, joista leivot helposti ja nopeasti tämän kananmunattoman ja laktoosittoman lakka-mustikkapiirakan. Piirakkapohjana on perinteinen lappilainen muromainen kampanisutaikina. Lakka-mustikkapiirakka
Täyte:
Nypi pehmeä voi ja vehnäjauho ja sooda murumaiseksi seokseksi. Ota muruseosta kahvikupillinen sivuun. Lisää piimä ja sokeri taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa tai piirakkapohjasta tulee sitkeää. Kauli kevyesti jauhotetulla pöydällä matoksi, joka riittää reilusti peittämään noin 27 cm halkaisijan piirakkavuoan. Voitele ja jauhota piirakkavuoka kevyesti. Nosta taikinamatto kaulinta apuna käyttäen vuoan päälle ja painele taikina vuoan kantteihin ja reunoihin. Leikkaa ylimääräinen reuna veitsellä. Pistele taikina haarukalla, jotta paistossa ei synny pohjaan ilmakuplia. Sekoita täytteen aineet tasaisesti. Kaada marjaseos pohjan päälle. Ripottele alussa sivuun otettu muruseos marjojen päälle. Paista 210 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes reunat ja muruseos ovat ottaneet kunnolla väriä. Tarjoile vaniljakastikkeen tai kevyesti vatkatun kerman kera! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, lakka, hilla, suomuurain, marja, mustikka, mustikat, kesä, syksy, muro, piirakka, piiras, muruseos, mureneva, kananmunaton, laktoositon, vähälaktoosinen, helppo, nopea ⇢ Seuraavalla sivulla: Mustikka-kardemummapiirakka Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ihanainen piirakainen!! – Papsa 12.07.2017 |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact