Suklaalla päällystetyt ja kookoshiutaleissa kieritetyt mehevät Lamington-leivokset tuovat tuulahduksen kansainvälisyyttä kahvipöytääsi. Nämä erityisesti Australiassa suositut leivokset maistuvat missä päin maailmaa tahansa, kokeile vaikka! Lamingtonit20x30 cm vuoka.
Suklaaganache
Valmista ensimmäiseksi leivospohja. Voit valmistaa pohjan jopa pari päivää ennen viimeistelyä. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nostele vaahdon sekaan jauhoja ja maitoa parissa erässä, aloittaen ja lopettaen jauhoilla. Kaada ja tasoita taikina leivinpaperilla vuorattuun 20x30 cm vuokaan. Paista 180 C noin 30 minuuttia, kunnes cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna jäähtyä vuoan alla ympäri käännettynä, näin kakkupohja pysyy kosteana eikä kuivu jäähtyessään. Tasoita paistopinta. Leikkaa jäähtynyt leivospohja tasaisiksi neliöiksi, noin 4x4 cm. Valmista suklaaganache. Sulata suklaa mikrossa pienissä sykäyksissä, lisää maitoa ja voita. Sekoita tasaiseksi. Lisää maitoa tarvittaessa, suklaaganachen tulee olla hyvin notkeaa. Kuorruta neliöt suklaaganachella ja pyörittele kevyesti kookoshiutaleissa. Anna jähmettyä jääkaapissa kunnolla ennen tarjoilua. Avainsanat: leipojat, leivonta, leivos, leivonnainen, ohje, resepti, kakku, kakkupala, lamingtons, australia, englanti, kookoshiutale, suklaaganache, suklaakuorrute, suklaa, suklaakastike, suklaaleivos, kakkupohja, leivospohja, kookosleivos, suklaa-kookosleivos, victorian sponge ⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Suklaabiskvit Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact