Erityisesti Amerikassa suosittu leipävanukas on oivallinen tapa kierrättää vanhaksi päässeet leivät, pullat ja munkit. Mehevä leipävanukas hillomunkeista maistuu jälkiruokana ja kahvipöydässä vaniljajäätelön tai kevyesti vatkatun kerman kera. Leipävanukasta voi valmistaa niin ruokaleivästä kuin kahvileivästäkin, kunhan leipä vain on ehtinyt ohittaa parasta ennen –päiväyksensä. Vanukkaassa leivän tai pullan tulee olla kuivaa, jotta siitä tulisi mehevä ja se imisi voisen munamaidon itseensä. Tuore pulla on parempi nauttia sellaisenaan. Leipävanukas on erinomainen keino kierrättää nopeasti vanhenevat kahvileivät, kuten hillomunkit! Munkit ovat parhaimmillaan valmistuspäivänä, mutta mikäli munkkeja jää pyörimään nurkkiin vielä seuraavaksi ja sitäkin seuraavaksi päiväksi, ovat ne silloin jo täydellisiä leipävanukkaan valmistukseen. Leipävanukas hillomunkeilla
Lämmitä maito ja voi miedolla lämmöllä kattilassa, niin että voi sulaa. Lisää haaleaan seokseen kananmunat, sokeri, kaneli ja suola. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Revi vanhat kuivahtaneet hillomunkit käsin palasiksi isoon uunivuokaan. Kaada päälle maito-munaseos. Upota munkin palaset nesteeseen kokonaan, tarvittaessa lusikkaa apuna käyttäen. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paista vanukasta noin 40-45 minuuttia. Tarjoile lämpimänä jäätelön tai kevyesti vatkatun kerman kera! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, leivotaan, leipävanukas, leipä, vanukas, munkki, hillomunkki, hillomunkit, munkit, amerikkalainen, Amerikka, jälkiruoka, kahvipöytään, herkku, makea, helppo, nopea, vaniljajäätelö, kermavaahto ⇢ Seuraavalla sivulla: Durumleipä Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact