EtusivuReseptitOta yhteyttä

Maukas ja kuitupitoinen leseleipä saa aamun ja päivän käyntiin oikeaoppisesti. Vatsalle hyväksi havaitut täysjyväleseet saavat kroppasi ja mielesi toimimaan sutjakkaasti.

Leseleipä

1 leipä.

  • 300 g rasvatonta/laktoositonta piimää
  • 1 tl sokeria
  • 150 g hiivaleipäjauhoja
  • 120 g ruisjauhoja
  • 80 g kolmen viljan leseseosta (esim. Myllyn paras)
  • 5 g kuivahiivaa tai 20 g tuorehiivaa
  • 9 g (reilu 1 tl) suolaa
  • 15 g (n. 1 rkl) öljyä

Liota leseseosta taikinanesteessä, piimässä, noin 30-60 minuuttia. Vähintäänkin 30 minuuttia.

Sekoita kuivahiiva jauhoihin tai liota tuorehiiva piimä-leseseokseen. Lisää piimä-leseseokseen molemmat jauhot ja sokeri. Vaivaa taikinaa koneella 8 minuuttia, käsin 15 minuuttia. Lisää suola ja öljy ja jatka vaivaamista vielä 3 minuuttia. Anna taikinan levätä muovikelmulla peitetyssä kulhossa 40 minuuttia.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, vaivaa taikinaa hetki pöytää vasten. Muotoile taikinasta joko pyöreä tai pitkä limppu. Jätä saumapuoli alaspäin. Nosta leipä leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle leseseosta ja anna nousta peitettynä pellillä 40 minuuttia.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Viillä terävällä veitsellä nopeasti leivän pintaan muutama noin 5 mm syvyinen viilto, jotka auttavat leipää paistumaan hallitusti. Nosta leipä pellillä uuniin ja laske lämpötila 230 asteeseen. Paista leipä kypsäksi, noin 20 minuuttia, kunnes leipä on ottanut kunnolla väriä myös pohjasta.

Leseleipä säilyy hyvänä huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna noin 3 vuorokautta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, kuituja, kuituleipä, leseitä, leseleipä, leselimppu, leipä, sämpylät, terveellinen, hyväksi vatsalle, leseseos

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
⇠ Edellisellä sivulla: Gluteeniton pizza


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact