Todella maukas lime-vadelmakahvikakku on näyttävä tarjottava niin juhla- kuin iltapäivän kahvipöydässäkin. Limen ja vadelman harmoninen yhdistelmä kruunataan maukkaalla kahvikakkupohjalla ja makealla tomusokerikuorrutteella. Kuten kaikki kahvikakut myös tämän kakun maku vain paranee vanhetessaan. Lime-vadelmakahvikakkuYksi noin 1,5 l kahvikakku.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Yhdistä kuivat aineet. Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon - sekoita hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää vuorotellen kuivia aineita ja maitoa, aloittaen ja lopettaen kuivilla aineilla. Nostele sekaisin nuolijalla. Pese lime saippualla ennen raastamista. Lisää limen kuori ja mehu, nostele kevyesti sekaisin. Lisää kourallinen tuoreita (sesongin ulkopuolella pakasteita) vadelmia. Sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, mikäli käytät perinteistä torvellista kahvikakkuvuokaa. Voit paistaa kakun myös pyöreässä n. 15 cm halkaisijan kakkuvuoassa, jonka pohjalla on leivinpaperi. Kakkuvuokaa ei tarvitse voidella eikä korppujauhottaa, mikäli sen pohjalla on leivinpaperi. Paista kypsäksi 175 asteessa, noin 55 minuuttia. Kakku on kypsä, kun pinta tuntuu kimmoisalta, eikä hammastikkuun jää märkää taikinaa kokeillessasi sillä kakkua. Anna kakun jäähtyä hetki, noin 30-60 minuuttia vuoassaan, ennen kuin irrotat kakun vuoasta. Anna kakun jäähtyä ylösalaisin vuoan alla ennen kuorrutusta. Irrota vuoasta ja muista poistaa myös leivinpaperi! Tomusokerikuorrutus:
Kuorruta kakku vasta vähän ennen tarjoilua! Kuorrute ei näytä enää päivän parin jälkeen kovinkaan nätiltä. Sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi. Lisää vettä hyvin vähän kerrallaan, kunnes seos on sopivan juoksevaa levitettäväksi – seos valuu lusikasta tasaisen kevyesti, mutta ei juokse tai jää siihen kiinni. Levite kuorrute tarvittaessa kakun päälle veitsellä. Säilytä kakkua huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna. Kakku säilyy ilman kuorrutusta hyvänä ja nättinä helposti kaksikin viikkoa. Kuorrutteen ulkonäkö kärsii yllättävän pian, joten kuorruta kakku vasta tarjoilupäivänä. Kakku ja kuorrute pysyvät hyvänä pari viikkoa, joskin kuorrute ei ole enää kauneimmillaan tuolloin – kuorrutekin pysyy kuitenkin vielä syömäkelpoisena. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, helppo, yksinkertainen, lime, vadelma, kahvi, kakku, kuivakakku, tomusokeri, kuorrute, herkullinen, maukas, hyvä, paras ⇢ Seuraavalla sivulla: Mansikka-raparperikääretorttu Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact