Kesän maukkain suolainen piirakka valmistuu nopeasti ja helposti rustiikkisesta galettesta. Nypi pohjataikinan ainekset sormin, kauli auki, täytä savulohella ja käännä reunat täytteen päälle – näin helppoa! SavulohigaletteNoin 6-8 palaa. Pohja:
Nypi vehnäjauho, suola ja voi karkeaksi rouheeksi. Lisää vettä vähän kerrallaan ja puristele kiinteäksi taikinaksi. Taputtele taikinasta ohut lätty ja kääri muovikelmuun. Nosta jääkaappiin vähintäänkin 1 tunniksi. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä pyöreähkö taikinalevy, noin 3 mm paksuudelta. Täyte:
Yhdistä tuorejuusto, kerma, kananmuna ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi. Puhdista kala ruodoista ja nahasta, nypi rouheiksi paloiksi. Pese ja pilko puolikas paprika pieniksi kuutioiksi. Pese ja pilko purjo. Levitä tuorejuustoseos taikinalevyn pohjalle, jättäen reunoille tyhjää noin 2-3 cm alueelta. Ripottele pinnalle purjo ja paprika, viimeiseksi lohi. Käännä galetten reunat täytteen päälle. Rypistä halkeamat kiinni sormin ja paina reunaa täytteen päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia, kunnes galette on ottanut kauniisti väriä reunoilta ja hiukan pohjastakin. Tarjoile galette lämpimänä salaatin kera. Lohigalette maistuu myös kylmänä tai sen voi lämmittää jälkikäteenkin vasta ennen tarjoilua. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, lohigalette, lohi-galette, lohipiirakka, suolainen piirakka, piirakka, quiche, savulohipiirakka, savulohigalette, helppo lohipiirakka, savulohi, lohi, kala, kalapiirakka ⇢ Seuraavalla sivulla: Palvikinkkupiiras Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact