Kesän maukkain suolainen piirakka valmistuu nopeasti ja helposti rustiikkisesta galettesta. Nypi pohjataikinan ainekset sormin, kauli auki, täytä savulohella ja käännä reunat täytteen päälle – näin helppoa! ![]() SavulohigaletteNoin 6-8 palaa. Pohja:
Nypi vehnäjauho, suola ja voi karkeaksi rouheeksi. Lisää vettä vähän kerrallaan ja puristele kiinteäksi taikinaksi. Taputtele taikinasta ohut lätty ja kääri muovikelmuun. Nosta jääkaappiin vähintäänkin 1 tunniksi. ![]() ![]() ![]() Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä pyöreähkö taikinalevy, noin 3 mm paksuudelta. ![]() Täyte:
Yhdistä tuorejuusto, kerma, kananmuna ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi. Puhdista kala ruodoista ja nahasta, nypi rouheiksi paloiksi. Pese ja pilko puolikas paprika pieniksi kuutioiksi. Pese ja pilko purjo. ![]() Levitä tuorejuustoseos taikinalevyn pohjalle, jättäen reunoille tyhjää noin 2-3 cm alueelta. Ripottele pinnalle purjo ja paprika, viimeiseksi lohi. Käännä galetten reunat täytteen päälle. Rypistä halkeamat kiinni sormin ja paina reunaa täytteen päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia, kunnes galette on ottanut kauniisti väriä reunoilta ja hiukan pohjastakin. Tarjoile galette lämpimänä salaatin kera. Lohigalette maistuu myös kylmänä tai sen voi lämmittää jälkikäteenkin vasta ennen tarjoilua. ![]() Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, lohigalette, lohi-galette, lohipiirakka, suolainen piirakka, piirakka, quiche, savulohipiirakka, savulohigalette, helppo lohipiirakka, savulohi, lohi, kala, kalapiirakka ⇢ Seuraavalla sivulla: Palvikinkkupiiras Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact