Ihanan pehmeä ja maukas luumu-rahkapitko tuo mukavaa vaihtelua luumutortuille jouluisessa kahvipöydässä. Perinteinen pullataikina muuttuu kauniiksi täytepitkoksi helposti. Voit keittää tähän täytepitkoon tulevan luumuhillon reseptillä, jonka löydät täältä! Keitä luumuhillo jo edellisenä päivänä. Täytteeksi käy myös kaupan paistonkestävät luumumarmeladit. Luumu-rahkapitko2 pitkoa.
Liota tuorehiiva viileään maito-kermaseokseen. Lisää kaikki muut aineet paitsi voi. Mikäli käytät kuivahiivaa yhdistä kaikki aineet kerralla paitsi voi. Vaivaa taikinaa monitoimikoneella, koukulla, 10 minuuttia tai käsin 15 minuuttia. Lisää pehmeä ja paloiteltu voi ja vaivaa koneella vielä 10 minuuttia tai käsin 15-20 minuuttia. Anna taikinan levätä vedottomassa paikassa muovikelmulla tai –pussilla peitettynä kulhossa noin 25 minuuttia. Valmista tällä välin rahkatäyte:
Sekoita kaikki rahkatäytteen aineet tasaiseksi massaksi. Jaa taikina neljään osaan ja vaivaa kaikista paloista ilmakuplat rikki. Muotoile paloista pallot. Ota ensin käsittelyyn kaksi taikinapalloa. Taputtele ensin toinen taikinapala rystysillä litteäksi. Pyöritä se sormilla tiukaksi rullaksi. Pyörittele rullaa pöytää vasten kaksin käsin pitkäksi säikeeksi, noin 80 cm. Toista sama toiselle taikinapallolle. Nyt sinulla tulisi olla kaksi samanmittaista taikinasäiettä. Taita säie kaksinkerroin keskeltä. Kierrä sen kaksi avonaista säiettä toistensa ympäri ja nipisti pääty kiinni, twistiksi. Katso mallia valokuvista! Toista tämä myös toiselle säikeelle. Nyt edessäsi on kaksi kierrettyä paksua taikinasäiettä. Yhdistä pyöritettyjen säikeiden yläpäät ja kierrä säikeet toistensa ympärille löysästi. Yhdistä päädyt nätisti. Nosta pitko leivinpaperoidulle pellille kohoamaan liinan alle. Tee sama lopuille taikinapaloille. Kun pitkot ovat kohonneet noin 40 minuuttia taputtele pitkojen keskikohta käsillä kovasti painaen litteäksi. Pursota reilu raita luumuhilloa ja rahkatäytettä vierekkäin litteälle kohdalle. Anna nousta vielä 20 minuuttia. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele niille raesokeria. Paista 190-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes pitkot ovat ottaneet mukavasti väriä myös pohjasta. Pulla säilyy tuoreena vain paistopäivän, joten pakasta pulla samana päivänä ellet aio nauttia sitä välittömästi. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, joululeivonta, joulu, jouluinen pullapitko, pitko, täytepitko, täytepulla, maitorahka, rahka, luumuhillo, luumutäyte, luumu-rahkapitko, mehevä, maukas, pullataikina, pulla ⇢ Seuraavalla sivulla: Joulupulla Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Todella hyvää ja maukasta pullaa. Itse tehty luumuhillo kruunaa pullan. Todella hyvää, olen tehnyt ja nyt on toinen kerta tulossa, odottelen koska saan maistiaisia. suosittelen – kotileipuri mies 27.08.2018 |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact