Pehmeät punnuspullat on täytetty luumuhillolla ja rahkalla! Luumu-rahkapullat16 kpl. Pullataikina:
Voiteluun:
Täytteeksi:
Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi. Täytteeksi myös luumuhilloa. Ohjeen itse tehtyyn luumuhilloon löydät täältä! Yhdistä kaikki pullataikinan aineet paitsi voi ja vaivaa taikinaksi, koneella 8 minuuttia. Lisää paloiteltu huoneenlämpöinen voi ja ripaus jauhoja. Mikäli taikina on todella vetelää lisää jauhoja vähän kerrallaan. Taikinan tulee olla pehmeää ja hiukan tahmeaakin, mutta ei vetelää. Vaivaa koneella 6 minuuttia. Anna taikinan levätä kulhossaan muovikelmulla tai –pussilla peitettynä 30 minuuttia. Valmista rahkatäyte. Kaada taikina pöydälle. Paloittele 16 osaan ja pyörittele pulliksi. Nosta leivinpaperoidulle pellille nousemaan noin 35-50 minuutiksi. Peitä liinalla tai nosta koko pelti muovipussin sisälle. Muovipussi takaa, että pullat eivät kuivu pinnalta nousun aikana. Nousun kestoon vaikuttaa paljolti taikinan ja huoneen lämpötila. Pullat ovat kohonneet tarpeeksi, kun pinta tuntuu pehmeältä ja ilmavan kimmoisalta koskettaessa. Paina kohonneen pullan keskelle iso kolo pyöreällä juomalasilla, paina reilulla voimalla. Voitele pullat tässä välissä kananmunalla. Pursota keskelle paistonkestävää luumuhilloa. Pursota hillon ympärille rahkatäytereunus. Lämmitä uuni 210 asteeseen ja paista noin 10 minuuttia. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivonnainen, pulla, nisu, vehnänen, joulupulla, luumu-rahkapulla, luumu rahkapulla, luumurahkapulla, luumu-rahka-pulla, punnuspulla, luumupulla, rahkapulla, pullataikina, joululeivonta ⇢ Seuraavalla sivulla: Fudge Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact