Luumuiset murokeksitNoin 30 kpl halkaisijaltaan 5 cm kokoisia keksejä Murotaikina
Sekoita kaikki aineet nopeasti muromassaksi monitoimikoneessa, sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai sormin. Riittää, että ainekset ovat sekaisin. Älä vaivaa massaa tai sen murea rakenne kärsii ja taikinasta tulee sitkeää. Anna taikinan levätä kylmässä hetki ennen sen kaulimista. Voit tehdä taikinan jo edellisenä päivänä ja antaa taikinan levätä jääkaapissa yön yli. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pehmitä taikinaa hiukan käsilläsi ennen sen kaulitsemista. Kaulaa murotaikina 3 mm paksuiseksi levyksi. Ota levystä haluamallasi muotilla, esim. tähti tai pipari, keksejä ja nostele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voitele keksit kevyesti maidolla tai kananmunalla. Paina sormilla pieni teelusikan kokoinen kolo keksin keskelle ja annostele teelusikallinen luumuhilloa. Ripottele pinnalle ruokokidesokeria. Paista noin 10-15 minuuttia 180-asteisessa uunissa kullan keltaisiksi. Rapeat keksit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä purkissa noin kaksi viikkoa. ⇢ Seuraavalla sivulla: Talviomenahillo Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact