Mallaslimppu2 kpl
Valmista kotikalja maltaista kotikaljamallaspussin ohjeiden mukaisesti edellisenä päivänä. Siivilöi kalja ja ota maltaista talteen 4 dl mallaslimppua varten. Sekoita kulhossa kaljamaltaat, lämmin piimä (38-42 C riippuen siitä mitä hiivaa käytät), siirappi, suola, ruisjauhot ja hiiva. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla taikinaa vaivaten kunnes leipätaikinan koostumus on sopivanlainen, taikina saa jäädä märäksi. Älä siis lisää liikaa jauhoja taikinaan; mieluummin liian vähän kuin liian paljon. Vaivaa taikinaan sitkoa ja lisää loppupuolella voinokare. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta noin 40 minuuttia vedottomassa paikassa. Taikinan nostattamiseen käy oivallisesti esimerkiksi mikroaaltouuni tai uuni! Taikinan noustua kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Muotoile leivät nopeasti haluamaasi muotoon käyttäen mahdollisimman vähän pöydällä olevia jauhoja. Laita uuni kuumenemaan 200 C. Nostata muotoillut leivät pellillä uunin lämmetessä sen päällä noin 30 minuutin ajan, kunnes leivän pinta tuntuu ilmavalta ja kimmoisalta. Paista 200 asteessa noin 1 tunti. Perinteinen mallaslimppu voidellaan siirappivedellä kaksi kertaa paiston aikana! Lisää pariin desilitraan kuumaa vettä loraus siirappia ja sekoita kunnes siirappi on liuennut veteen. ⇢ Seuraavalla sivulla: Englantilainen hedelmäkakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact