EtusivuReseptitOta yhteyttä

Mallaslimppu

2 kpl

  • 4 dl käytettyjä kaljamaltaita (2 dl kuivia maltaita)
  • 3 dl piimää
  • 0,65 dl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 30 g tuorehiivaa tai 8 g kuivahiivaa
  • 5 dl ruisjauhoja
  • noin 6 dl vehnäjauhoja
  • 30 g voita

Valmista kotikalja maltaista kotikaljamallaspussin ohjeiden mukaisesti edellisenä päivänä. Siivilöi kalja ja ota maltaista talteen 4 dl mallaslimppua varten.

Sekoita kulhossa kaljamaltaat, lämmin piimä (38-42 C riippuen siitä mitä hiivaa käytät), siirappi, suola, ruisjauhot ja hiiva. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla taikinaa vaivaten kunnes leipätaikinan koostumus on sopivanlainen, taikina saa jäädä märäksi. Älä siis lisää liikaa jauhoja taikinaan; mieluummin liian vähän kuin liian paljon. Vaivaa taikinaan sitkoa ja lisää loppupuolella voinokare.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta noin 40 minuuttia vedottomassa paikassa. Taikinan nostattamiseen käy oivallisesti esimerkiksi mikroaaltouuni tai uuni!

Taikinan noustua kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Muotoile leivät nopeasti haluamaasi muotoon käyttäen mahdollisimman vähän pöydällä olevia jauhoja.

Laita uuni kuumenemaan 200 C. Nostata muotoillut leivät pellillä uunin lämmetessä sen päällä noin 30 minuutin ajan, kunnes leivän pinta tuntuu ilmavalta ja kimmoisalta.

Paista 200 asteessa noin 1 tunti.

Perinteinen mallaslimppu voidellaan siirappivedellä kaksi kertaa paiston aikana! Lisää pariin desilitraan kuumaa vettä loraus siirappia ja sekoita kunnes siirappi on liuennut veteen.

Mallasleipä säilyy erinomaisesti jopa viikon!
Limppu on parhaimmillaan vasta kolmantena päivänä.

⇢ Seuraavalla sivulla: Englantilainen hedelmäkakku
⇠ Edellisellä sivulla: Perinteinen joululimppu


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact