Helppo mango-rahkakakku maistuu keväisessä kahvipöydässä. Käytä rasvatonta maitorahkaa saadaksesi kevyemmän kakun! Mango-rahkakakkuYksi 16 cm halkaisijan kakku. Pohja:
Murskaa kaurakeksit joko koneella tai käsin. Käsin keksit voi murskata esimerkiksi muovipussin sisällä kaulinta apuna käyttäen. Yhdistä sula voi ja kaurakeksimuru. Aseta kakkuvuoan pohjalle tai kakkurenkaan alle leivinpaperi. Painele tasaiseksi kerrokseksi kakkurenkaan tai irrotettavan kakkuvuoan pohjalle leivinpaperin pinnalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Täyte:
Vaahdota vispikerma ja sokerit kevyeksi vaahdoksi. Yhdistä mangosose ja maitorahka. Liota liivatejauhetta sitruunamehussa juomalasissa noin 5 minuuttia, kunnes liivate on turvonnut ja imenyt nesteen itseensä. Sulata turvonnut liivate mikrossa – nosta juomalasi mikroon ja lämmitä täydellä teholla pienissä sykleissä. Tarkkaile juomalasia, kun neste kuohuaa ja alkaa nousta lasia pitkin ylös on liivate valmis. Sekoita vielä lusikalla tasaiseksi ja anna jäähtyä haaleaksi. Mikäli liivate ehtii jähmettyä, niin lämmitä se uudestaan nestemäiseksi mikrossa. Kuuma liivateneste sulattaa täytteen muita aineita ja tekee koostumuksesta tiiviin. Haalea tai kevyesti lämmin liivate sekoittuu vielä täytteeseen paakkuuntumatta rikkomatta muiden aineiden rakennetta. Kaada haalea/kevyesti lämmin liivateneste maitorahka-mangoseoksen joukkoon ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita pohjia ja reunoja myöten! Nostele lopuksi nuolijalla kevyesti vatkattu kerma maitorahka-mangoseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita veitsellä tai palettiveitsellä tasaiseksi. Siisti vuoan reunat. Nosta kakku pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi. Valmista jähmettymisen aikana mangokiille kakulle. Mangokiille:
Yhdistä liivatejauhe ja sitruunamehu juomalasissa. Anna liivatteen taas turvota noin 5 minuuttia. Lämmitä turvonnut liivate nestemäiseksi mikrossa edellä mainitulla tavalla. Yhdistä lämmin liivateseos mangososeeseen samalla voimakkaasti sekoittaen. Anna seoksen kiinteytyä lusikoitavaan muotoonsa ennen kakun päällystämistä. Seos kiinteytyy hitaasti, joten voit nostaa sen jääkaappiin ja käydä sekoittamassa tasaisin väliajoin. Näin pystyt seuraamaan sen kiinteytymistä helpoiten. Kun mangokiille on valmis, lusikoi se kakun pinnalle. Tasoita pinta tai halutessasi voit tehdä lusikalla pintaan kevyesti kuvioita. Anna kakun jähmettyä loppuun saakka kylmässä. Kun kakku on jähmettynyt pyöräytä voiveitsellä tai palettiveitsellä kakkuvuoan sisäreunoja myöten. Irrota vuoka varovasti, pyöräytä tarvittaessa veitsellä reunoja myöten uudestaan, paina veitsi pohjaan saakka, jotta keksimurupohjakin varmasti irtoaa vuoan reunoista. Mikäli kakku on ollut pakkasessa annan kakun sulaa huoneenlämmössä yksi tunti ennen tarjoilua. Kakku säilyy pakkasessa kakkuvuoassaan tarjoiluun saakka jopa pari kuukautta! Voit siis valmistaa tämän kakun hyvissä ajoin ennen juhlia. Koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua. Mango-rahkakakku säilyy jääkaapissa noin 3-4 vuorokautta. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, mango-rahkakakku, mango rahka kakku, mangorahkakakku, mangokakku, mango-kakku, rahkakakku, rahka kakku, moussekakku, mousse-kakku, mousse kakku, maitorahka, mangopyre, mangosose, piltti, keksipohja, kaurakeksipohja, murupohja, liivate, pääsiäinen, kevät ⇢ Seuraavalla sivulla: Banaani-nutellakakku Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact