Perinteiset bebet maistuvat kesältä mansikkatäytteineen. Yhdistä murotaikinapohja, suussa sulava voikreemi, mansikkahillo ja sokerikuorrute, niin edessäsi on ihana mansikka-bebe. Aloita mansikka-bebejen leipominen murotaikinapohjilla, jotka voit leipoa jo hyvissä ajoin ennen täyttämistä. Näitä kauniita ja herkullisia leivoksia kelpaa tarjota missä tahansa juhlissa ympäri vuoden. Mansikka-bebetNoin 10 kpl pieniä 5 cm halkaisijan leivoksia. Murotaikinapohjat:
Sekoita kaikki aineet kylminä kerralla nopeasti muromassaksi monitoimikoneessa, sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai sormin. Riittää, että ainekset ovat sekaisin. Älä vaivaa massaa tai sen murea rakenne kärsii ja taikinasta tulee sitkeää. Anna taikinan levätä kylmässä hetki ennen sen kaulimista. Voit tehdä taikinan jo edellisenä päivänä ja antaa taikinan levätä jääkaapissa yön yli. Murotaikina säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa, pakkasessa kaksi kuukautta huolellisesti muovikelmuun käärittynä. Voit siis tehdä isomman erän murotaikinaa kerralla ja säilöä sitä jääkaapissa tai pakkasessa myöhempää käyttöä varten. Pehmitä murotaikinaa vaivaamalla sitä hiukan pöytää vasten – näin taikina on helpommin käsiteltävää ja paistojälki on tasainen. Kauli taikina noin 2 mm paksuiseksi matoksi. Nosta taikina kevyesti voideltujen vuokien päälle kaulinta apuna käyttäen. Painele taikina tarkasti vuoan kantteihin ja reunoihin jauhotetuin sormin tai pienellä taikinapalalla. Leikkaa paletilla tai veitsellä vuoan yli jäävä taikina. Pistele pohja haarukalla, jotta paistojälki jää tasaiseksi. Voit asettaa pohjan päälle paiston ajaksi painoksi leivinpaperin palan ja keittämätöntä riisiä/kuivattuja herneitä, joka auttaa pohjaa pysymään muodossaan. Paista murotaikinapohjat 180-asteisessa uunissa, noin 10-15 minuuttia. Tarkkaile paistoväriä – väristä tiedät, että pohja on valmis! Mikäli käytät paiston aikana painoja ota painot ja leivinpaperi pois noin 8-10 minuutin jälkeen ja paista loppuun ilman painoja – kun pohja on ottanut reunoihin väriä voi painot ottaa pois. Anna pohjien jäähtyä rauhassa vuoissaan. Niiden tulisi irrota helposti jäähtyneinä. Voit valmistaa pohjat jopa 2-3 päivää ennen täyttämistä. Pidäthän vaan huolta, etteivät pohjat pehmene kosteuden vaikutuksesta. Säilytä pohjat huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa. Täytteeksi voikreemiä ja mansikkahilloa. Pinnalle vaaleanpunainen tomusokerikuorrutus ja nonparelleja. Voikreemi:
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää maito vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vaahdottaen, kunnes voikreemi on notkeaa ja helposti levitettävää. Annostele leivosaihion pohjalle pari teelusikallista mansikkahilloa, joko kaupan tai itse keitettyä. Levitä hillon päälle voikreemi tasaiseksi kupoliksi. Tasoita pinta palettiveitsellä tai puukolla. Nosta bebet tässä vaiheessa jääkaappiin jähmettymään vähintäänkin 30 minuutiksi. Vaaleanpunainen sokerikuorrute valmistetaan tomusokerista, vedestä ja punaisesta elintarvikeväristä. Sekoita 2 dl tomusokeria, 2 rkl vettä ja elintarvikeväriä sopivaksi suhteeksi. Kuorrutteen tulee olla paksua, mutta juoksevaa, jotta siihen voi dipata leivokset. Dippaa leivokset varovasti tomusokerikuorrutteeseen, koko voikreemikupoli upoksiin. Valuta ylimääräinen kuorrute pois ennen kuin käännät bebet ympäri. Ripottele kupolin keskelle muutama nonparelli. Anna leivosten jähmettyä jääkaapissa vähintäänkin 1 tunti ennen tarjoilua. Mansikkabebet säilyvät hyvin jääkaapissa noin viikon verran. Bebet kestävät hyvin pakastamista, jopa 2 kuukautta ilmatiiviisti pakattuna. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, mansikkabebet, bebet, bebe, mansikka-bebet, mansikka bebet, mansikkaleivos, voikreemi, murotaikina, muropohja, mansikkahillo, kesäleivos, klassikko, kahvipöytä, juhlapöytä, juhlatarjoilu ⇢ Seuraavalla sivulla: Raparperi-pannacotta Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact