Yksinkertainen on parasta – gluteeniton mansikka-nakukakku ei krumeluureja kaipaa. Tuoreet mansikat, kermavaahto ja pehmeä kakkupohja tuovat kielellesi kesän kosketuksen! Mansikka-nakukakkuGluteeniton. Laktoositon. Noin 20 cm pitkä ja 10 cm kapea vuoka, noin 8-10 hengelle. Kakkupohja:
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pohjusta kakkuvuoka leivinpaperilla. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vahvaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon. Sekoita nopeasti, mutta varovasti, nuolijalla tai kädelläsi. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes tikkuun ei jää märkää taikinaa ja pohja on kiinteytynyt. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassaan 30 minuuttia ennen irrottamista. Pyöräytä veitsellä vuoan reunoja pitkin ja käännä vuoka, niin että kakkupohja irtoaa vuoasta. Anna jäähtyä kokonaan vuoan alla. Irrota leivinpaperi kakkupohjasta. Halkaise kakkupohja kahdeksi kerrokseksi ja kostuta hyvin kevyesti mehulla, spritellä tai maidolla. Täytä kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Koristele kakku kermavaahdolla ja mansikoilla. Tarjoile samana päivänä. Täytteeksi:
Avainsanat: leipojat, leivonta, leipoa, leivotaan, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, leivos, leivonnainen, kesä, kesäleivonta, mansikkakakku, mansikkakermakakku, mansikkanakukakku, mansikka-nakukakku, mansikka kakku, kesäkakku, nakukakku, gluteeniton, keliakia, gl, erikoisruokavalio, laktoositon, gluteeniton mansikkakakku, kakkupohja, gluteeniton kakkupohja ⇢ Seuraavalla sivulla: Mansikka-samppanjakakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact