Tämä hienostuneen viehkeä mansikka-samppanjakakku vie kielen mennessään. Yksinkertainen, mutta ah niin täydellinen täytekakku on valmistettu muutamasta yksinkertaisesta aineksesta ilman turhia krumeluureja. Aikuiseen makuun sopiva kakku on helppo valmistaa myös viljattomana korvaamalla vehnäjauhot perunajauhoilla, jolloin kakku sopii keliaakikoillekin. Gluteeniton kakkupohja on kuin ihanaa pehmeää pumpulia – se on syytä valmistaa leveämpään ja matalampaan kakkuvuokaan, jotta kakku pysyisi paremmin kasassa. Vehnäjauhoihin leivottu kakkupohja pysyy kasassa paremmin, joten sen voi valmistaa korkeampana versiona. Helppo mansikka-samppanjakakku kruunaa juhlapöydän ja tekee juhlasta kuin juhlasta vielä juhlavamman! Mansikka-samppanjakakkuJoko yksi 23 cm halkaisijan matalampi kakku tai yksi korkeampi 17 cm halkaisijan kakku, vuoan halkaisijasta riippuen. Kakusta riittää noin 10 hengelle. 4 munan kakkupohja
Ota kananmunat huoneenlämpöön ainakin pari tuntia ennen kakkupohjan valmistamista. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot. Tähän kakkuun sopii nostatusaineeksi leivinjauhe, koska haluamme kakusta erityisen höttöisen ja ilmavan. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Vuokaa ei tarvitse erikseen voidella tai korppujauhottaa – leivinpaperi vuoan pohjalla riittää! Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vatkaa lämpimät kananmunat ja sokerit kuohkeaksi hyvin vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdon pintaan tulee jäädä vispilän jälki muutamaksi sekunniksi, kun vaahto on valmista. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja sekoita nopeasti nuolijalla. Voit sekoittaa kuivat aineet vaahtoon myös käsin, jolloin tiedät varmasti milloin kuivat aineet ovat sekoittuneet. Älä kuitenkaan jää sekoittamaan yhtään ylimääräistä, riittää että kuivat aineet eivät erotu vaahdosta – tai kakusta tulee tiivis ja sitkeä. Paista 180 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista ja keskusta tuntuu kimmoisalta koskettaessa. Voit testata kypsyyttä myös työntämällä tikun kakun keskelle – kakku on kypsä, kun tikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa noin 30 minuuttia. Pyöräytä hieman jäähtyneen kakun ja vuoan reunojen välistä veitsellä tai paletilla, pohjaa myöten. Käännä vuoka ylösalaisin – kakun pitäisi nyt irrota vuoasta. Jos kakku ei vieläkään irtoa, pyöräytä veitsellä kakun reunoja myöten uudestaan. Anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa käännetyn vuoan alla. Marinoi mansikat samppanjassa tässä välissä:
Sekoita mansikat, viinirypäleet ja sokeri. Kaada päälle samppanja ja anna marinoitua kylmässä vähintään kaksi-kolme tuntia. Halutessasi voit marinoida mansikoita yönkin yli, jolloin niihin tarttuu samppanjan makua reilummin. Kun kakkupohja on jäähtynyt kunnolla, nosta vuoka ja irrota leivinpaperi kakun pohjasta varovasti. Leikkaa kakun paistopinta, kuivahko kuori, tasaiseksi sahalaitaisella pitkällä puukolla. Leikkaa kakku kahteen osaan. Vispaa laktoositonta vispikermaa kevyesti sokeroituna kakun täytteeksi ja pinnalle, noin 2 dl. Aloita kakun kokoaminen asettamalla kakun paistopinta alimmaiseksi kerrokseksi tarjoiluastialle. Tarvittaessa voit asetella kakkupohjan alle palaset leivinpaperia suojaamaan tarjoiluastiaa mahdollisilta roiskeilta. Palaset otetaan pois varovasti täytetyn ja koristellun kakun alta, kun se on valmis. Kostuta kakkupohja kevyesti, noin 0,5 dl per kerros, (sokeroimattomalla) mehulla, (kevyt) limsalla (jaffa sopii tähän erinomaisesti) tai halutessasi mansikoiden marinadilla. Täytä alin kerros reilulla kermavaahdolla ja marinoiduilla mansikoilla – nouki/siivilöi mansikat marinadista ja nostele kermavaahdon päälle. Voit täyttää kakun myös tuoreilla pilkotuilla mansikoilla, mikäli haluat pitää kakun lapsiystävällisempänä. Nosta kakun pohja, sileä pinta, päällimmäiseksi ja painele se tasaiseksi. Tarkista tässä vaiheessa, että kakku on suorassa! Kostuta pinta 0,5 dl nestettä, esim. jaffalla. Nostele loput kermavaahdosta kakun päälle kekomaisesti. Pinoa reilu kasa samppanjassa marinoituja mansikoita ja viinirypäleitä kermavaahtokasan päälle. Kakku on valmis nautittavaksi! Samppanja tuo mansikoihin ja kermaan uuden ulottuvuuden ja makuelämyksen. Ihanan pumpulinen sokerikakkupohja tukee täydellisesti samppanjan ja mansikoiden tasapainoa. Vinkki: Mikäli haluat tarjota kakkua aivan pienillekin vieraille voit keittää samppanja-siirapin kattilassa ennen mansikoiden marinoimista. Kiehauta kattilassa samppanja ja sokeri keskilämmöllä. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia – näin keität alkoholin pois marinadista. Anna seoksen jäähtyä kunnolla ennen mansikoiden lisäämistä! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, mansikka, samppanja, shampanja, shamppanja, kuohuviini, viinirypäle, kermavaahto, viljaton, gluteeniton, kakkupohja, täytekakku, juhlat, juhlapöytä, tarjoilut, marinadi, hienostunut, maku ⇢ Seuraavalla sivulla: Mansikkakermakakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact