Nakumainen mansikka-valkosuklaakakku hurmaa kahvipöydässä! Leivo mehevä Viktorian sponge –kakkupohja, joka täytetään herkullisella mansikkamoussella ja viimeistellään valkosuklaa-ganachella. Mansikka-valkosuklaakakku20 cm halkaisijan kakku. Viktorian sponge –kakkupohja:
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää seuraava muna vasta, kun edellinen on täysin sekoittunut vaahtoon. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää vuorotellen jauhoja ja maitoa, aloittaen ja lopettaen jauhoilla. Nostele sekaisin nuolijalla. Riittää, että taikina on tasaista, älä sekoita liikaa. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun ja kevyesti voideltuun 20 cm halkaisijan vuokaan. Paista 180 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Kakku on helpompi koota, kun pohja on leivottu päivää ennen kokoamista! Tasoita paistopinta sahalaitaisella puukolla. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Aseta alimmaiseksi paistossa päällimmäisenä ollut puoli. Kakusta tulee tasainen, kun päällimmäiseksi kerrokseksi tulee paistossa alimpana ollut puoli. Valmista mansikkamousse. Mansikkamousse:
Vaahdota kerma. Turvota liivatetta sitruunanmehussa 5 minuuttia, esim. juomalasissa. Soseuta tuoreet, putsatut ja pilkotut, mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Vaahdota creme fraiche ja sokerit kevyeksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kuumenna turvonnut liivate juoksevaksi mikrossa lyhyillä sykäyksillä. Tarkkaile mikroa koko ajan, sillä liivate kuohuu herkästi yli kuumetessaan! Kaada kuuma liivate ohuena nauhana mansikkasurvoksen sekaan samalla voimakkaasti vispilällä vispaten. Liivate ei paakkuunnu, kun kaikki aineet ovat vähintäänkin huoneenlämpöisiä ja se lisätään ohuena nauhana, eikä kaikki kerrallaan. Yhdistä mansikkasurvos creme fraicheen ja sekoita tasaiseksi. Nostele viimeiseksi kermavaahto nuolijalla mansikkamoussen sekaan. Kokoa kakku irtopohjavuoassa tai rengasvuoassa. Aseta pohjalle leivinpaperi, jolla on helppo siirtää valmis kakku tarjoilualustalleen. Laita alimmaiseksi paistossa päällimmäisenä ollut pohja ja kostuta kevyesti esimerkiksi Spritellä, maidolla, tuoremehulla tai vichyllä. Kostuta pohjaa noin 1 dl nestettä, keskittyen reunoihin. Kaada mansikkamoussesta noin puolet kostutetun pohjan päälle. Aseta keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle. Paina kevyesti tasaiseksi. Kostuta pinta noin 1 dl nestettä. Kaada loput mansikkamoussesta ja paina viimeinen kakkupohja kevyesti täytteen päälle, leikkauspinta alaspäin ja sileä pinta ylöspäin. Kostuta pinta noin 1 dl nestettä. Sipaise pinnalle ohut kerros mansikkamoussea, joka sitoo kakun murut paikalleen ja johon on helppo asetella koristeet. Nosta mansikka-valkosuklaakakku jääkaappiin jähmettymään vähintäänkin neljäksi tunniksi, mielellään yön yli, ennen tarjoilua. Koristele kakku tarjoilupäivänä valkosuklaa-ganachella ja tuoreilla mansikoilla, marengeilla ja muilla koristeilla. Valkosuklaa-ganache:
Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi. Lämmitä kuohukerma melkein kiehuvaksi keskilämmöllä. Lisää suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi. Nosta tarvittaessa takaisin lämmönlähteelle. Anna valkosuklaa-ganachen jäähtyä hetki. Kuorrutteen tulee olla notkeaa, mutta ei täysin vetelää. Irrota kakku vuoasta. Pyöräytä tarvittaessa veitsellä vuoan reunoja myöten ennen irrottamista. Nosta kakku haluamallesi tarjoilualustalle. Kaada valkosuklaa-ganache kakun päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi pinnalle, anna valua reunoilta. Koristele tuoreilla mansikoilla, marengeilla, suklaalla, nomparelleilla ja elintarvikeglitterillä. Suihkuta halutessasi kultaista glitteriä valkosuklaakuorrutteelle. Glitteriä löydät isoimmista marketeista ja leivontatarvikekaupoista. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kakku, täytekakku, moussekakku, mansikkakakku, mansikkamoussekakku, mansikkamousse-kakku, mansikka mousse kakku, mansikkamousse kakku, moussekakku, hyydytetty kakku, liivatekakku, mansikkatäytekakku, mansikkatäyte, valkosuklaakuorrute, valkosuklaa-ganache, valkosuklaa, ganache, viktorian sponge, kakkupohja ⇢ Seuraavalla sivulla: Vaniljakranssit Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact