Mansikkakakkujen klassikko, mansikkatorttu, on yksinkertaisuudessaan aivan tajuttoman hyvä kesäherkku! MansikkatorttuYksi noin 24 cm halkaisijan torttu. Torttupohja:
Voitele vuokaspraylla tai sulalla voilla metallinen torttuvuoka. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia. Vaahto on tarpeeksi vahvaa, kun vispilän jälki on selvästi havaittavissa vaahdon pinnalla. Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja nostele sekaisin nuolijalla. Kaada torttupohja vuokaan ja tasoita pinta. Paista torttupohjaa 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes puiseen cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan. Kumoa vuoka. Mikäli pohja ei heti irtoa avita reunoilta voiveitsellä. Täytä jäähtynyt torttupohja kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Täyte:
Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa tomusokeri. Putsaa ja pilko mansikat haluamallasi tavalla. Kostuta torttupohja kevyesti appelsiinimehulla. Lapioi kermavaahto torttupohjan syvennykseen ja viimeistele mansikoilla. Nauti! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kesäleivonta, mansikkatorttu, mansikkakakku, torttu, piirakka, kakku, täytekakku, mansikkakermakakku, kermavaahto ⇢ Seuraavalla sivulla: Mustaherukkamoussekakku Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact