EtusivuReseptitOta yhteyttä

Mansikkakakkujen klassikko, mansikkatorttu, on yksinkertaisuudessaan aivan tajuttoman hyvä kesäherkku!

Mansikkatorttu

Yksi noin 24 cm halkaisijan torttu.

Torttupohja:

  • 2 kpl kananmunia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Voitele vuokaspraylla tai sulalla voilla metallinen torttuvuoka. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia. Vaahto on tarpeeksi vahvaa, kun vispilän jälki on selvästi havaittavissa vaahdon pinnalla. Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja nostele sekaisin nuolijalla. Kaada torttupohja vuokaan ja tasoita pinta. Paista torttupohjaa 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes puiseen cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan. Kumoa vuoka. Mikäli pohja ei heti irtoa avita reunoilta voiveitsellä. Täytä jäähtynyt torttupohja kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.

Täyte:

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • N. 500 g tuoreita mansikoita
  • Kostutukseen appelsiinimehua

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa tomusokeri. Putsaa ja pilko mansikat haluamallasi tavalla. Kostuta torttupohja kevyesti appelsiinimehulla. Lapioi kermavaahto torttupohjan syvennykseen ja viimeistele mansikoilla. Nauti!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kesäleivonta, mansikkatorttu, mansikkakakku, torttu, piirakka, kakku, täytekakku, mansikkakermakakku, kermavaahto

⇢ Seuraavalla sivulla: Mustaherukkamoussekakku
⇠ Edellisellä sivulla: Mansikkakermakakku


Lukijoiden arvosana:

***

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact