Tämän kahvikakun salaisuus on mehevissä suklaarusinoissa ja raikkaassa creme fraichessa. Tämä kakku ei ole kuivakakku vaan mehevä kahvikakku, joka sopii täydellisesti joulupöytään! Kakku on parhaimmillaan pari päivää maustuneena, joten voit tehdä kakun hyvissä ajoin ennen joulua. Maustekakku suklaarusinoilla
Koristeluun:
Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka. Korppujauhoja tarvitaan vain ohut kerros kauttaaltaan, jotta kakku ei kuivahda pinnalta liikaa. Kopistele ylimääräiset korppujauhot vaikka tiskialtaaseen ennen taikinan lisäämistä. Vaahdota voi, sokerit ja siirappi. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä sooda, leivinjauhe, piparkakkumauste ja vehnäjauhot. Lisää kuivat aineet ja creme fraiche vuorotellen voisokerivaahtoon kananmunien jälkeen kevyesti nuolijalla nostellen. Lopuksi taikinaan sekoitetaan kevyesti suklaarusinat. Paista uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti 175 asteessa. Kakku on kypsä, kun pinta on kimmoisa eikä hölly ja kakku irtoaa vuoan reunoista. Voit tarkistaa kypsyyden myös tikkutestillä – työnnä hammastikku kakkuun ja mikäli siihen ei nostaessa jää vetelää taikinaa on kakku valmis. Anna kakun vetäytyä vuoassa noin 20 minuuttia ennen kuin käännät kakun ympäri. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen koristelua. Koristelua varten lämmitä vispikerma melkein kiehuvaksi ja kaada se paloitellun tumman suklaan päälle. Sekoita ja anna suklaan sulaa kerman sekaan. Kun kaadat kuuman kerman suklaan päälle ja sekoitat huolellisesti pysyy kuorrute kauniin kiiltävänä. Kaada tai lusikoi kuorrute kakun päälle ja anna jähmettyä ennen tarjoilua. Kakku säilyy huoneenlämmössä ilmalta suojattuna, esim. kakkuvuoan alla, noin kaksi viikkoa. Mikäli haluat pakastaa kakun tee se ennen koristelua. ⇢ Seuraavalla sivulla: Jouluhyrrät Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact