Tajunnanräjäyttävän herkullinen kardemumma-raparperipiirakka ihanalla karamellisellä murupinnalla on varma tarjottava kahvipöydässä! Tämä laktoositon ja kananmunaton herkkupiirakka sopii myös kyseisiä erikoisruokavalioita noudattaville. Munaton kardemumma-raparperipiirakka
Yksi 20 cm halkaisijan piirakka.
Muruseos:
Valmista ensin muruseos. Nypi kaikki aineet yhdessä murumaiseksi. Pese ja pilko raparperi noin 2 cm pituisiksi paloiksi. Raparperi on kuorittava, jos se ei ole kesän aikaista satoa (touko-kesäkuu). Sekoita sulaan voihin sokeri. Lisää huoneenlämpöistä maitoa vähän kerrallaan samalla hyvin sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe ja kardemumma. Nostele kuivat aineet nuolijalla märkien aineiden sekaan. Riittää, että aineet ovat tasaisesti sekaisin eikä jauhopaakkuja ole. Älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkistyisi. Kaada taikina leivinpaperoituun 20 cm kakkuvuokaan. Levitä tasaiseksi. Ripottele pinnalle raparperipalat ja muruseos. Paista 200 asteessa noin 25-35 minuuttia, kunnes cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa ja pinta on ottanut kauniisti väriä. Mikäli pinta meinaa tummua liikaa ennen pohjan kypsymistä, peitä se foliolla. Nauti kardemumma-raparperipiirakka hiukan lämpimänä vaniljajäätelön kera! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, kananmunaton, munaton, laktoositon, kardemumma-raparperipiirakka, kardemumma raparperipiirakka, kardemummaraparperipiirakka, piiras, kakku, kardemumma-raparperikakku, murupinta, kaurahiutalemuru, murupiirakka, vaniljajäätelö, kesä ⇢ Seuraavalla sivulla: Raparperihyve Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact