Murotaikina
Murotaikina valmistetaan niin sanotulla 3-2-1 –tekniikalla: 3 osaa vehnäjauhoja, 2 osaa voita ja 1 osa sokeria. Sekoita kaikki aineet nopeasti muromassaksi monitoimikoneessa, sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai sormin. Riittää, että ainekset ovat sekaisin. Älä vaivaa massaa tai sen murea rakenne kärsii ja taikinasta tulee sitkeää. Anna taikinan levätä kylmässä hetki ennen sen kaulimista. Voit tehdä taikinan jo edellisenä päivänä ja antaa taikinan levätä jääkaapissa yön yli. Murotaikina säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa, pakkasessa kaksi kuukautta. Voit siis tehdä isomman erän murotaikinaa kerralla ja säilöä sitä jääkaapissa tai pakkasessa myöhempää käyttöä varten. Pehmitä murotaikina käsillä ennen kuin kaulit sen auki, kunnes taikina on tasaista ja helpommin käsiteltävää. Kun valmistat murotaikinasta esimerkiksi piirakka- tai leivospohjia kauli taikina hyvin jauhotetulla pöydällä 3 mm paksuiseksi levyksi. Voit esipaistaa piirakka- ja leivospohjat ilman täytettä 180-asteisessa uunissa kauniin kullankeltaisiksi noin 15 minuuttia. ⇢ Seuraavalla sivulla: Epäonnistuiko kahvikakku? Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact