Kaunis mustikkakääretorttu, joka sopii gluteenittomaan ja laktoosittomaankin ruokavalioon, maistuu kahvipöydässä myös muille herkkusuille. Tämä ihanan värikäs ja maukas mustikkakermavaahdolla täytetty kääretorttu on helppo ja nopea valmistaa. Itse tehdyn mustikkahillokkeen erottaa kaupan hilloista tuoreella, vähäsokerisella ja luonnollisella maullaan. Aloita mustikkakääretortun valmistaminen mustikkahillokkeen keittämisestä. Hilloke tarvitsee hetken aikaa jäähtyäkseen ja vie näin ollen kaikista eniten aikaa kääretortun valmistamisessa. Voit valmistaa mustikkahillokkeen jo edellisenä päivänä ja säilyttää sitä jääkaapissa odottamassa käyttöä! MustikkakääretorttuPohja:
Ota kananmunat huoneenlämpöön vähintäänkin 2 tuntia ennen leipomista. Lämpimät kananmunat vaahtoavat helpommin ja nopeammin. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota lämpimät kananmunat ja sokeri vahvaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun sen pinnalle jää vatkaimen kuvio näkyviin noin kahdeksi kolmeksi sekunniksi. Yhdistä perunajauho ja leivinjauhe. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Sekoita nopeasti pohjia myöten sekaisin joko käsin tai muovisella nuolijalla. Lisää mustikat ja pyöräytä ne kevyesti sekaisin taikinan joukkoon. Huom. voit myös ripotella mustikat taikinan päälle, kun se on jo levitetty pellille! Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi koko pellin alalta. Paista kääretorttupohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin vaaleanruskea. Anna pohjan seistä pellillä noin 5 minuuttia. Nosta kääretorttupohja leivinpaperin kanssa uunipelliltä pois ja aseta pohja sokeroidun leivinpaperin päälle, niin että sokeri osuu kääretorttupohjaan. Anna jäähtyä toiset 5 minuuttia. Irrota kääretortun pohjasta leivinpaperi varovasti reunoista ylöspäin tai alaspäin rullaten. Voit valmistaa täytteen samalla, kun odottelet pohjan jäähtymistä. Mustikkahilloke:
Keitä mustikoita sokereiden ja suolan kanssa miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes sokerit ovat sulaneet ja mustikat hajonneet. Soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi tarvittaessa. Hyvin siivotut ja kypsät mustikat hajoavat kyllä kokonaan hillokkeeseen, eikä siivilöimistä tällöin tarvita! Anna jäähtyä kunnolla. Täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mustikkahilloke vaahdon joukkoon. Kääretorttupohjan jäähdyttyä, levitä sille mustikkakermavaahtoa tasaiseksi kerrokseksi. Pyöräytä pohja kääretortuksi vaakasuunnassa (leveä puoli) kevyesti sormilla aloittaen ja leivinpaperilla viimeistellen. Taita pieni alku sormilla kääretorttupohjaan. Jatka rullaamista leivinpaperia kevyesti nostaen ja eteenpäin vieden, niin että pohja rullaantuu samalla. Kiristä rullaa lopuksi leivinpaperin avulla: pidä leivinpaperilla kiinni kääretortun päältä, ja vedä tortun alapuolella olevasta leivinpaperista kevyesti, ja toista molemmista päistä kääretorttua. Kääri kääretorttu puhtaaseen leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin maustumaan hetkeksi ennen tarjoilua, 30-60 minuuttia. Mustikan täyteläinen maku pääsee oikeuksiinsa vasta hetkisen jälkeen. Toki kääretorttua voi tarjoa heti, mutta pieni odottelu antaa sen maun kehittyä huomattavasti paremmaksi. Tämä kääretorttu on parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistuksesta! Koristele kääretorttu haluamallasi tavalla vasta ennen tarjoilua. Yksinkertainen tomusokerihuntu on kaunis ja nopea koristeluvaihtoehto! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, kesä, syksy, mustikka, mustikat, hilloke, hillo, gluteeniton, gl, gluten-free, viljaton, laktoositon, vähälaktoosinen, kääretorttu, torttu, rulla, leivos, jälkiruoka, kahvipöytään, kermavaahto, nopea, helppo ⇢ Seuraavalla sivulla: Ranskalaiset leivonnaiset tutuiksi leivontakurssilla Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact