EtusivuReseptitOta yhteyttä

Maukas mustikkapiirakka kauramurulla on helppo ja nopea leipoa, niin tuoreista kuin pakastemustikoistakin. Tämä kananmunaton piiras toimii myös muilla syksyn marjoilla, kuten puolukoilla ja vadelmilla. Kokeile ja ihastu!

Mustikkapiirakka kauramurulla

Noin 24 cm halkaisijan piirakka. Tuplaa annos uunipellilliseen!

Pohja:

  • 100 g pehmeää voita (huom. ei sulaa)
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,4 dl maitoa (kermakin käy!)

Täyte:

  • 5 dl mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 0,5 dl fariinisokeria

Kauramuru:

  • 50 g pehmeää voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1,5 dl kaurahiutaleita (käytimme Fazerin Alku-puurohiutaleita!)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää voivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja maitoa, aloittaen ja lopettaen jauhoilla. Sekoita tasaiseksi muovisella nuolijalla tai puulusikalla. Taputtele taikina jauhoisin käsin voideltuun ja kevyesti jauhotettuun piirakkavuokaan reunoja myöten. Käytä jauhoisia sormia ja käsiä, jotta saat taikinan taputeltua vuokaan siististi.

Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Yhdistä täytteen aineet. Nypi kauramurun aineet keskenään sekaisin karkeaksi murumaiseksi seokseksi. Levitä mustikat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle kauramuruseos. Paista noin 20-25 minuuttia, kunnes kauramuru ja pohja on ottanut mukavasti väriä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, leipoa, leivotaan, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, syksy, kesä, marjat, mustikkapiirakka, piiras, paistos, tartaletti, tartletti, mustikat, kaurahiutale, muruseos, helppo, hyvä, kananmunaton, erikoisruokavalio

⇢ Seuraavalla sivulla: Päärynäpiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Marjapiirakka Amerikan malliin


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Kiitos ihanasta reseptistä! Helppo ja nopea tehdä. Pohjasta, täytteestä ja murusta voi jättää puolet sokerista pois, niin mustikoiden maku tulee paremmin esille. Makeutta voi lisätä tarjoilun yhteydessä vaniljakastikkeella. Käytin täytteessä myös vadelmia, vieraat pitivät kovasti tästä!

– Jästfritt 12.09.2020

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact