Perinteinen pullapohjainen mustikkapiirakka on marjakauden parasta antia. Mehevät mustikat ja pehmeä pullataikina ovat ihana yhdistelmä. Pala mustikkapiirakkaa ja kylmä maitolasillinen tahi kuuma kahvikupponen ja maailmassa on kaikki kohdallaan! Mustikkapiirakka pullapohjallaPullataikina:
Täytteeksi:
Yhdistä kaikki aineet paitsi voi ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi, noin 10 minuuttia. Lisää paloiteltu voi ja vaivaa vielä 5 minuuttia. Anna taikinan levätä muovikelmulla peitettynä noin 30 minuuttia. Ota pullataikinasta pieni määrä taikinaa jemmaan ristikkoa varten, noin 2 dl. Jaa pullataikina kahteen osaan ja kauli haluamasi muotoisiksi piirakkapohjiksi. Pohjan paksuus noin 5 mm. Voit kaulia koko taikinasta myös yhden ison uunipellillisen kokoisen piirakkapohjan. Anna pohjan kohota liinan alla noin 45 minuuttia. Painele keskelle syvennys ja nosta reunoja ylös, jotta mustikat pysyvät piirakan sisällä. Sotke mustikat ja perunajauhot keskenään. Ripottele marjat pullapohjan päälle. Voitele pohjan reunat kananmunalla. Ripottele hienoa sokeria mustikoiden päälle. Kauli jemmattu pullataikinan pala ohueksi matoksi, joka on tarpeeksi pitkä riittääkseen pellin reunasta reunaan. Leikkaa matosta parin sentin levyisiä suikaleita ja nostele mustikoiden päälle ristikoksi. Paina päädyt kiinni piirakkapohjaan. Voitele ristikko kevyesti kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 190 C noin 15-20 minuuttia, kunnes mustikkapiirakka on ottanut väriä myös pohjasta. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, piirakka, pullapohja, pullataikina, pulla, mustikkapulla, mustikkapiirakka, piiras, pullapiirakka, pullataikina, nisu, vehnänen ⇢ Seuraavalla sivulla: Sari leipoo - Frozen-kakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact