EtusivuReseptitOta yhteyttä

Tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera tarjottava mutakakku on kahvipöydän kuningatar! Tämä keskeltä tahmea ja ah niin suklainen kakku on supersuosittu naapurissamme Ruotsissa – eikä ihme, sillä ruotsalaiseen kladdkakaan jää kerrasta koukkuun!

Yksinkertainen ja nopea leivottava, mutakakku, on myös näyttävä tarjottava tuoreine marjoineen.

Mutakakku

20 cm halkaisijan kakku.

  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 3 kpl kananmunia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja suklaarouhe mikrossa samassa kulhossa. Sulata seos lyhyillä sykäyksillä, välillä sekoittaen.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia keskinopeudella. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe. Kaada voi-suklaasula munavaahtoon ohuena nauhana samalla vaahdotusta jatkaen. Vaahdota, kunnes seos on tasaista. Siivilöi jauhot vaahtoon ja kääntele sekaisin nuolijalla.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun TAI kevyesti voideltuun 20 cm halkaisijan kakkuvuokaan. Käyttäessäsi leivinpaperia mutakakku on helppo irrottaa vuoasta, eikä tiskiä tule!

Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Mutakakku jätetään keskeltä raa’aksi, joten älä paista kakkua läpikotaisin. Mutakakun raakuuden päätät sinä - joko jätät keskustan valuvan raa’aksi tai vain hiukan taikinaiseksi, tai jotain siltä väliltä. Mutakakun voi ottaa uunista ulos, kun pintaan on muodostunut selkeä kuori mutta keskusta hyllyy hitusen verran vuokaa heiluttaessa. Tikkuun jää tässä tapauksessa myös märkää taikinaa!

Anna suklaisen mutakakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. Säilytä jäähtynyt mutakakku jääkaapissa. Tarjoile mutakakku tuoreiden marjojen, kuten mustikoiden ja mansikoiden, ja kevyesti vatkatun kerman kera! Kakku säilyy jääkaapissa noin 5 vuorokautta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kesäleivonta, mutakakku, suklaakakku, kakku, kladdkaka, kladd kaka, suklaapiirakka, laavakakku, mansikka, mustikka, kermavaahto, suklaa

⇢ Seuraavalla sivulla: Omenagalette
⇠ Edellisellä sivulla: Vadelma-krokanttikakku


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact