Helpot ja nopeat omenalehtileivokset valmistuvat vaivatta kaupan valmistaikinasta. Reipas leipuri leipoo myös voitaikinan ja vaniljakreemin itse. Kaupan lehti- ja voitaikinoiden käyttäminen leivonnassa ei ole häpeä. Teolliset lehtitaikinat ovat kotitekoisia lehtevämpiä ja rakenteeltaan usein muutenkin parempia. Nämä nopeat herkut toimivat erityisen hyvin yllätysvieraiden varalta! Täytä leivokset mielesi mukaisesti paistonkestävällä hillolla, vaniljakreemillä ja hedelmillä tai marjoilla. Omenalehtileivos
Valmista ensin vaniljakreemi mikäli teet sen itse. Kauli itse tehty taikina 3 mm paksuiseksi suorakaiteeksi. Ota taikinaleikkurilla tai veitsellä 8 cm kertaa 8 cm kokoisia neliöitä. Anna valmistaikinan sulaa noin 30 minuuttia huoneenlämmössä. Puolita valmistaikinan palat neliöiksi kuvan mukaisesti. Painele kevyesti kolo keskelle. Viipaloi omenat ohueksi. Pursota koloon noin 1-2 rkl vaniljakreemiä. Lado omenaviipaleet vaniljakreemin päälle, paina kevyesti. Ripottele pinnalle kanelia ja mantelilastuja. Halutessasi voit voidella reunat kananmunalla, jolloin omenalehtileivoksiin tulee kaunis kiiltävä hiukan normaalia tummempi pinta. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes leivokset ovat kohonneet kauniin lehteviksi ja ottaneet nätisti väriä kauttaaltaan. Nauti omenaleivokset paistopäivänä. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, omenaleivos, omenalehtileivos, omena-lehtileivos, lehtitaikina, voitaikina, vaniljakreemi ⇢ Seuraavalla sivulla: Lakudonitsit Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact