Mehevä sekaleipä saa makua ja rakennetta tuoreesta omenaraasteesta. Omenaleipä sopii erinomaisesti esimerkiksi keittojen kanssa! OmenaleipäYksi limppu.
Yhdistä kaikki aineet ja vaivaa taikinaksi monitoimikoneessa koukulla noin 10 minuuttia. Käsin taikinaa saa vaivata ainakin 15 minuuttia. Ripottele taikinan pinnalle kevyesti vehnäjauhoja. Jauhot imevät levon aikana omenaraasteesta irtoavaa kosteutta. Anna taikinan levätä 40 minuuttia. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla reunoja myöten tai voitele pitkän mallinen noin 2 litran vuoka kevyesti. Ripottele vuoan pohjalle kevyesti jauhoja. Kaada taikina vuokaan ja venytä kevyesti vuoan malliseksi. Voit myös vuoan puuttuessa kaataa taikinan pellille ja kevyesti muotoilla siitä pitkä limppu. Anna leivän nousta vuossa noin 1 tunnin ajan, kunnes taikina on reunojen korkeudella ja ilmavan kimmoisa kosketukselle. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes leipä on ottanut kauniisti väriä myös pohjasta. Kumoa leipä vuoasta ja koputa pohjaa sormenpäillä, mikäli ääni on kumea on leipä kypsä! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, omenaleipä, syysleipä, maalaisleipä, sekaleipä, ruokaleipä, vehnänen, leipä, limppu, omenalimppu ⇢ Seuraavalla sivulla: Ryhmä Hau -teemakakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact