Perinteinen omenaleivos hurmaa kahvipöydässä! Omenaleivos(noin 20 kpl) Voitaikina:
Kaulintaan:
Täyteeksi talviomenahilloa:
Keitä omenapalat, sitruunamehu, vesi, hillosokeri ja kanelitangot kunnes omenat pehmenevät ja alkavat hajoilla. Poista kanelitangot (Huom. Voit käyttää ne vielä uudestaan, joten älä heitä tankoja pois!). Soseuta omenat sauvasekoittimella. Purkita lämpimänä ja anna jäähtyä. Nosta jääkaappiin säilöön, kun hillo on jo hiukan jäähtynyt. Hillo säilyy viileässä pitkään, jopa vuoden päivät. Voitakinan valmistus:Nosta vesi ja vehnäjauhot kylmään edellisenä päivänä. Valmista erittäin kylmistä aineista taikina nopeasti sekoittaen. Huom! Älä vaivaa taikinaa – taikinaan ei saisi muodostua sitkoa. Riittää, että ainekset ovat kunnolla sekaisin.
Kääri lyhyen lepoajan jälkeen voi taikinan sisään. Omenaleivoksen valmistus:Kauli voitaikina levon jälkeen 3 mm paksuiseksi pellin kokoiseksi levyksi. Tarvitset kaksi pellin kokoista taikinalevyä omenaleivoksia varten. Rei’itä pohjat terävällä hedelmäveitsellä tai puukolla, noin 1 cm mittaisia viiltoja tasaisin välein koko taikinan alalta. Anna pohjien levätä jääkaapissa yön yli.
Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Anna pohjien jäähtyä ja kiinnitä pohjat toisiinsa talviomenahillolla. Päällimmäiseksi tulee muna- ja siirappivoideltu pohja, kiiltävämpi pohja. Aseta kevyt paino päälle (esim. muovinen pieni leikkuulauta) ja anna kiinnittyä jääkaapissa muutama tunti. Leikkaa haluamasi kokoisia leivoksia. Omenaleivokset säilyvät hyvänä muutaman päivän, mutta ovat parhaimmillaan samana päivänä. ⇢ Seuraavalla sivulla: Kardemummaiset luumumuffinit Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact