EtusivuReseptitOta yhteyttä

Mehevä piimäpohjainen omenapiirakka on kahvipöydän klassikko, jota kaikki rakastavat. Tämä helppo omenapiirakka valmistetaan vain yhdistämällä kaikki aineet keskenään! Voiko helpompaa ollakaan?

Kaipaatko helppoa omenapiirakan ohjetta uunipellilliselle? Tuplaa ohje uunipellilliseen, ja tarjottavaa riittää isommallekin porukalle!

Omenapiirakka

Noin 24 cm halkaisijan piirakka.

  • 2 dl piimää
  • 2 kpl kananmunia
  • 130 g sulaa voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa

Pinnalle:

  • N. 4-5 kpl happamia omenoita
  • Kanelia
  • Fariinisokeria

Paloittele omenat lohkoiksi. Halutessasi voit myös kuoria omenat.

Yhdistä sula voi, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää piimä ohuena nauhana samalla vispilällä sekoittaen. Lisää kananmunat, sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot ja sooda ja nostele kevyesti sekaisin nuolijalla. Kaada taikina piirakkavuokaan ja tasoita pinta. Asettele omenalohkot taikinan päälle ja paina kevyesti. Ripottele pinnalle kanelia ja fariinisokeria.

Paista omenapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kiinteä ja ottanut kauniisti väriä kauttaaltaan. Voit tarkistaa kypsyyden cocktail-tikulla.

Tuplaa annos uunipellilliseen!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, syksy, kesä, omenapiirakka, piimäpohja, piimäpiirakka, omenapiiras, omena piirakka, omena-piirakka, omenapiiras, omenapiirakka piimäpohjalla, helppo, nopea, mehevä, hyvä

⇢ Seuraavalla sivulla: Kookos-omenapiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Porkkanapiirakka


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact