Herkullinen mantelitäytteinen päärynäpiiras vie vaativimmankin herkuttelijan kielen mennessään. Päärynäpiirakka4 x 12 cm tai 1 x 23 cm kokoisia piirakoita. Aloita päärynäpiirakoiden tekeminen murotaikinan valmistuksesta. Murotaikina
Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään tasaiseksi massaksi. Älä vaivaa!
Sekoita vain sen verran, että aineet ovat hyvin sekaisin. Valmista seuraavaksi piirakan täyte eli mantelinen frangipani. Kyseistä täytettä on käytetty leivonnassa jo vuosisatoja, muun muassa muropohjaisissa piirakoissa. Sen suosio perustuu mantelin ja voi-sokerivaahdon täyteläiseen makuun ja keveään rakenteeseen. Frangipani
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää vaahtoon kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää loput kuivat aineet ja sekoita nopeasti, älä vaivaa. Pursota tai lusikoi frangipani murotaikinapohjan päälle.
Piirakka täytetään frangipanilla ja päällystetään päärynäviipaleilla. Halutessasi voit
korvata päärynän vaikkapa nektariineilla tai persikoilla. Käytä piirakkaan tuoreita
hedelmiä. Sokeriliemi:
Päärynäpiirakka on nyt uunivalmis! Murotaikina on kaulittu ja paineltu vuokiin. Frangipani on valmistettu ja pursotettu murotaikinapohjiin. Päälle on ladottu päärynäviipaleita runsaalla kädellä. Paista piirakoita 180 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piirakat ovat kypsiä ja ottaneet pintaansa mukavasti väriä. Koristele halutessasi, vaikka nämä piirakat näyttävät ja maistuvat mahtavilta ihan sellaisenaankin. Nämä piirakat maistuvat ihanalta niin lämpöisinä kuin jäähtyneinäkin! Avainsanat: leipojat, leivonta, piirakka, päärynäpiirakka, tartletti, piiras, murotaikina, frangipaani, resepti, ohje ⇢ Seuraavalla sivulla: Sari leipoo - Mustikkakukko eli rättänä Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact