EtusivuReseptitOta yhteyttä

Maistuva palvikinkulla ja sinihomejuustolla runsaasti täytetty suolainen piiras, josta syö useampikin henkilö. Valmista uunipellillinen herkullista kinkkupiirakkaa helposti juhlapöytään!

Palvikinkkupiiras

Yksi uunipellillinen, josta riittää noin 20-25 hengelle.
Laktoositon.

  • 200 g laktoositonta margariinia tai voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 4 rkl kylmää vettä

Ota rasva huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen leipomista, niin leipominen on helpompaa. Paloittele rasva pienemmiksi paloiksi. Nypi rasva, vehnäjauhot ja suola käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi vähän kerrallaan ja jatka sekoittamista. Riittää, että taikina on tasainen ja ainekset sekaisin. Älä vaivaa.

Ota syvän uunipellin mukainen pala leivinpaperia. Kauli kevyesti jauhotetulla leivinpaperilla taikina uunipellin muotoiseksi matoksi. Nosta leivinpaperi taikinamattoineen varovasti syvälle uunipellille. Taputtele taikina uunipellin reunoille saakka ja hiukan ylikin.

Valmista täyte.

  • 5 kpl kananmunia
  • 4 dl laktoositonta ruokakermaa (käytimme Valion vihreää ruokakermaa)
  • 2 rkl mustapippuria
  • 0,5 – 1 dl persiljasilppua (maun mukaan enemmän tai vähemmän)

Vatkaa kananmunat, kerma, mustapippuri ja persilja kevyesti.

  • 300 g palvikinkkua pieneksi paloiteltuna
  • 300 g laktoositonta sinihomejuustoa muruna
  • 1 iso punainen paprika pieneksi paloiteltuna

Ripottele palvikinkkupalat, sinihomejuustomuru ja paprikapalat pohjan päälle. Kaada muna-kermaseos täytteiden päälle tasaisesti. Paista kinkkupiirasta 200-asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia, kunnes pinta on ottanut kauniisti väriä.

Tarjoile lämpimänä tai kylmänä valmiiksi annospaloiksi leikattuna.

Kinkkupiiras säilyy jääkaapissa noin 3 vuorokautta.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, suolainen piirakka, suolainenpiirakka, suolainen piiras, palvikinkkupiirakka, palvikinkkupiiras, palvikinkku-piiras, palvikinkku-piirakka, kinkkupiiras, kinkkupiirakka, kinkku piirakka, palvikinkku, aurajuusto, sinihomejuusto, paprika, laktoositon, juhlat, kevät, kesä, häät

⇢ Seuraavalla sivulla: Sari leipoo - Lohi-feta-parsakaalipiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Lohigalette


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact