Hellyttävät Panda Cotta-leivokset hurmaavat kahvipöydässä niin maullaan kuin ulkonäölläänkin. Luontaisesti gluteenittomat kermavanukkaat (Panna cotta) maustetaan inkiväärillä, neilikalla, kanelilla, kardemummalla ja Bourbon-vaniljalla. Voit valmistaa suloiset Panda Cottat joko leivonnaisen muotoon esimerkiksi runebergintorttuvuokaan tai suoraan tarjoiluastiaan. Koristele panda-leivonnaiset vasta hetki ennen tarjoilua mustalla sokerimassalla, josta tehdään pandalle silmät ja korvat. Panda CottaGluteeniton. 4-5 kpl.
Yhdistä kattilassa kerma, maito, halkaistu vaniljatanko, sokeri ja mausteet. Lämmitä seosta pienellä lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Kiehauta seos keskilämmöllä samalla sekoittaen pohjaa myöten. Ota seos pois liedeltä. Nouki vaniljatanko pois ja säästää se seuraavaa kertaa varten. Sekoita liivatejauhe veteen juomalasissa, anna turvota 5 minuuttia. Kuumenna turvonnut liivate mikrossa takaisin nestemäiseksi - huom. varo ettei liivate kuohu lasista yli, nopea kuumennus riittää! Kaada liivate ohuena nauhana lämpimän kerman sekaan samalla vispilällä sekoittaen. Voit käyttää Panda Cottan muottina esimerkiksi teräksistä tai silikonista runebergintorttuvuokaa. Vuoraa muotti muovinauhalla, jota saa leivontaputiikeista tai leikkaa nauhat piirtoheitinkalvosta! Silikoniset muotit eivät muovinauhaa tarvitse. Kaada seos suoraan muottiin. Näin Panda Cotta irtoaa kauniisti muotista hyydyttyään. Voit toki valmistaa Panda Cottan kauniisiin jäätelökulhoihin/juomalaiseihin, jolloin ne voidaan tarjoilla kyseisistä astioista. Kaada Panda Cotta muotteihin tai tarjoiluastioihin. Nosta pakastimeen hyytymään vähintäänkin 2 tunniksi. Lämmitä jäätyneitä muotteja Panda Cottan kohdalta hieromalla muottia ulkopäin, lämmittäen niitä käsilläsi. Silikoniset muotilla tehdyt leivokset voi työntää varovasti ulos muotistaan. Kovaan muottiin tehdyt leivokset irtoavat yleensä nykäisemällä kevyesti muovikalvosta tai kääntämällä ylösalaisin ja hytkyttelemällä varovasti. Asettele Panda-leivos kauniille tarjoilualustalle ja kuori muovikalvostaan. Kauli pieni pala mustaa sokerimassaa ja leikkaa siitä pienellä pyöreällä muotilla, esim. pursotintyllalla, noin 1 cm halkaisijan pyörylöitä. Venytä kaksi pyörylää varovasti soikeiksi, joista saat pandalle korvat. Asettele koristeet paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua, sillä koristeet sulavat Panda Cottan kermaisella pinnalla. Asettele pyöreät silmät keskelle ja soikeat korvat yläreunoihin. Silmien keskelle saat valkoiset täplät esimerkiksi tomusokeritahnalla tai kakun koristeluun tarkoitetuista sokerikuulista. Nenäksi pienen pieni musta täplä tai musta sokerikuula. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, pannacotta, panna cotta, pandacotta, panda cotta, panda-cotta, panda-leivos, panda, ähtärin pandat, ähtäri, kermavanukas, kermaleivos, panda-leivonnainen, chai, chai-siirappi, kaneli, inkivääri, neilikka, kardemumma, bourbon-vanilja, vaniljatanko, gluteeniton, keliakia, viljaton ⇢ Seuraavalla sivulla: Veera leipoo - Cheburekit Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact