Paraisten piparkakut(n. 80 kpl)
Mittaa kattilaan siirappi, sokeri, rasva ja mausteet. Kiehauta seos. Nosta kattila kylmään veteen ja vatkaa vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen, hyvin vatkaten ja lopuksi lisää jauhot, joiden sekaan on siivilöity sooda ja suola. Anna taikinan tekeytyä viileässä seuraavaan päivään. Pane uuni lämpiämään 175-asteiseksi. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi, noin 1 mm, ja ota siitä piparimuotilla keksejä leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista uunissa rapean ruskeiksi. Paistoaika noin 6 min. Valmiin taikinan voi pakastaa useassa pienessä erässä ja ottaa käyttöön tarvittaessa. Taikina säilyy pakastimessa noin kaksi kuukautta. ⇢ Seuraavalla sivulla: Pehmeät piparkakut Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact