Kausituote tankoparsa maistuu keväisissä piirakoissa. Helppo ja nopea juustoinen voitaikinapohja nypitään taikinaksi ja täytteet levitetään pohjan päälle. Nauti makoisa parsapiirakka raikkaan vihersalaatin kera! Leivo parsa-galette gluteenittomista jauhoista, niin piirakka sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. ![]() Parsa-galette20x30 cm vuoka.
Yhdistä kaikki paitsi vesi ja nypi murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Nosta taikina muovikelmuun käärittynä kylmään noin 1 tunniksi. ![]() ![]() Ota taikina kylmästä ja pehmitä kevyesti pöytää vasten vaivaamalla. Taputtele ohueksi lätyksi. Kauli lätty leivinpaperin päälle noin 5 mm paksuksi levyksi. Käytä jauhoja tarvittaessa apuna, jotta kaulin ei tartu taikinaan. Siirrä leivinpaperi vuokaan ja taputtele reunoille noin 1,5 cm korkeat reunustat taikinasta. Valmista täyte. ![]() Täyte:
Yhdistä kerma, suola ja munat, sekoita tasaiseksi. Leikkaa parsat sopivan mittaisiksi galettea varten, juuren paksuimmat ja kuivimmat päädyt pois. Keitä tankoparsaa 5 minuuttia kiehuvassa kevyesti suolatussa vedessä. Siivilöi. Pese ja pilko puolikas paprika ja purjo pieniksi kuutioiksi. Pese ja viipaloi tomaatti. ![]() Levitä pohjan päälle tankoparsat, paprika, purjo ja tomaatti. Rouhi pinnalle mustapippuria. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta, esim. edam- tai polar-juustoa. Taita galetten reunat sisään päin ja paina kevyesti täytteen päälle. Kiiltävät reunat saat voitelemalla ne kananmunalla ennen paistoa, mutta se ei ole välttämätöntä. ![]() Paista parsa-galettea 175 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes reunat ja täyte ovat ottaneet kauniisti väriä ja täyte on hiukan hyytynyt. Anna galetten vetäytyä vähintäänkin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile parsa-galette raikkaan vihersalaatin kera. ![]() Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, parsa-galette, parsagalette, parsa galette, parsapiirakka, tankoparsa, tankoparsapiirakka, tankoparsa-galette, galette, piiras, piirakka, suolainen piirakka, parsa-pekonipiirakka, kevätpiirakka ⇢ Seuraavalla sivulla: Päärynäkakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact