Mureat pasteijat ovat täydellinen pikkusuolainen juhliin tai vähän epävirallisempiinkin illanistujaisiin. Itse tehty pasteijataikina hurmaa niin arkena kuin juhlissakin. Voit luoda oman näköisesi pasteijat helposti muuntelemalla pasteijan täytteitä ja ulkonäköä! PasteijatNoin 25 kappaletta Sekoitettava voitaikina:
Lihariisitäyte pasteijoille:
Sekoita täytteen aineet tasaisesti ja tarkista maku! Lisää suolaa ja muita mausteita maun mukaan. Jäähdytä nopeasti. Sekoitettavan voitaikinan valmistus:
Nypi kylmä voi ja jääkaappikylmät vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi
seokseksi. Voit käyttää tähän myös monitoimikonetta tai käsivatkaimen koukkuja.
Anna taikinan levätä kylmässä 30 minuuttia. Kolmannen kaulinnan jälkeen anna taikinan levätä viileässä vähintään tunti ennen aukikaulimista. Kauli taikina noin 2,5 mm paksuiseksi ja 24 cm levyiseksi matoksi. Jaa taikina kahdeksi 12 sentin levyiseksi matoksi. Viillä mattojen keskelle terävällä puukolla tai torttupyörällä lyhyet viillot noin sentin välein. Pursota tai lusikoi pasteijatäyte keskelle viillettyjä taikinamattoja. Voitele keltuaisella maton alareuna ja taita kolmeen osaan siten, että saumapuoli jää alas keskelle. Paloittele matot kuuden sentin pituisiksi paloiksi. Anna levätä kylmässä vähintään kaksi tuntia ennen paistoa, mieluiten vuorokausi. Mikäli pasteijat eivät ole ennen paistoa levänneet kunnolla saattavat tuotteet kutistua paistossa! Voitele pasteijat keltuaisella ja paista 220 asteessa noin 15-20 minuuttia. ⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact