EtusivuReseptitOta yhteyttä

Mureat pasteijat ovat täydellinen pikkusuolainen juhliin tai vähän epävirallisempiinkin illanistujaisiin. Itse tehty pasteijataikina hurmaa niin arkena kuin juhlissakin. Voit luoda oman näköisesi pasteijat helposti muuntelemalla pasteijan täytteitä ja ulkonäköä!

Pasteijat

Noin 25 kappaletta

Sekoitettava voitaikina:

  • 500 g voita
  • 500 g kylmiä vehnäjauhoja
  • 8 g (vajaa tl) leivinjauhetta
  • 200 g jääkylmää vettä

Lihariisitäyte pasteijoille:

  • 200 g keitettyä riisiä
  • 200 g paistettua jauhelihaa
  • 2 keitettyä ja pieneksi pilkottua kananmunaa
  • 1 pannulla kuullotettu ja pilkottu sipuli
  • 1,5 tl suolaa
  • 1,5 tl mustapippuria
  • Persiljaa
  • 1 valkosipulin kynsi

Sekoita täytteen aineet tasaisesti ja tarkista maku! Lisää suolaa ja muita mausteita maun mukaan. Jäähdytä nopeasti.

Sekoitettavan voitaikinan valmistus:

Nypi kylmä voi ja jääkaappikylmät vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Voit käyttää tähän myös monitoimikonetta tai käsivatkaimen koukkuja.
Sekoita joukkoon jääkylmä vesi.
Sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa!

Anna taikinan levätä kylmässä 30 minuuttia.
Kauli taikina 3x3-kaavalla. Anna taikinan levätä kylmässä 15 minuuttia kaulintojen välillä.
Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja taittele se kolmeen osaan:
Ensin levyn toinen pääty keskelle ja toinen pääty sen päälle tämän jälkeen, jolloin taikina on viikattu kolmeen kerrokseen.

Taikina tasoittuu kaulintojen myötä. Toisen ja kolmannen kaulinnan aikana on syytä pitää silmällä taikinan leveyttä vaikkapa viivottimen avulla.

Kolmannen kaulinnan jälkeen anna taikinan levätä viileässä vähintään tunti ennen aukikaulimista.

Kauli taikina noin 2,5 mm paksuiseksi ja 24 cm levyiseksi matoksi. Jaa taikina kahdeksi 12 sentin levyiseksi matoksi. Viillä mattojen keskelle terävällä puukolla tai torttupyörällä lyhyet viillot noin sentin välein.

Pursota tai lusikoi pasteijatäyte keskelle viillettyjä taikinamattoja. Voitele keltuaisella maton alareuna ja taita kolmeen osaan siten, että saumapuoli jää alas keskelle. Paloittele matot kuuden sentin pituisiksi paloiksi. Anna levätä kylmässä vähintään kaksi tuntia ennen paistoa, mieluiten vuorokausi. Mikäli pasteijat eivät ole ennen paistoa levänneet kunnolla saattavat tuotteet kutistua paistossa!

Voitele pasteijat keltuaisella ja paista 220 asteessa noin 15-20 minuuttia.

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
⇠ Edellisellä sivulla: Appelsiini-suklaakakku


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact