Pienen pienet pekaanipähkinäcroissantit ovat ihana iltapäiväkahvin pikkupahe! Oluella leivotut croissantit ovat superhelppo perinneleivottava entisen Jugoslavian alueelta. Nämä pienet herkkupalat voi täyttää mielensä mukaan suklaalla, rusinoilla, pähkinällä, hillolla, mantelimassalla jne. jne. Paistetut croissantit upotetaan siirappiveteen ja viimeistellään pyörittelemällä pekaanipähkinä-sokeriseoksessa. PekaanicroissantitSiirappivesi:
Keitä vettä ja sokeria siirapiksi korkealla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Noin 10 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja lisää kahden sitruunan mehu. Anna siirapin jäähtyä kokonaan. Croissantit:
Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää öljy ja olut ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Taikinan tulee olla tasaista ja sileää, hiukan pehmeää mutta ei vetelää. Kauli taikina ohueksi noin 3 mm paksuiseksi matoksi. Leikkaa pieniksi ruuduiksi. Aseta valitsemasi täyte ruudun päähän ja rullaa pieniksi minikokoisiksi croissanteiksi. Paista 215 C noin 15-20 minuuttia, kunnes croissantit ovat kauniin kultaisia myös pohjasta. Jauha noin 100 g pekaanipähkinöitä karkeaksi jauhoksi. Yhdistä 100 g hienoa sokeria ja pekaanipähkinäjauho. Upota kuumat croissantit siirappiin noin viideksi sekunniksi. Nostele reikäkauhalla pekaani-sokeriseokseen. Pyörittele kevyesti ja nosta leivinpaperille kuivumaan. Pekaanicroissantit säilyvät syötävinä jopa parin viikon verran. Croissantit voi myös pakastaa, jossa ne säilyvät useamman kuukauden. Avansanat: leipojat, leivonta, leivos, leivonnainen, ohje, resepti, mini, pieni, croissant, croissantti, kroissantti, pekaanicroissant, pekaanipähkinä, olutcroissant, olut croissant, croissants, kalja, suklaacroissants, suklaa croissant ⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Sipulipiirakka Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact