Pienen pienet pekaanipähkinäcroissantit ovat ihana iltapäiväkahvin pikkupahe! Oluella leivotut croissantit ovat superhelppo perinneleivottava entisen Jugoslavian alueelta. ![]() Nämä pienet herkkupalat voi täyttää mielensä mukaan suklaalla, rusinoilla, pähkinällä, hillolla, mantelimassalla jne. jne. Paistetut croissantit upotetaan siirappiveteen ja viimeistellään pyörittelemällä pekaanipähkinä-sokeriseoksessa. PekaanicroissantitSiirappivesi:
Keitä vettä ja sokeria siirapiksi korkealla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Noin 10 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja lisää kahden sitruunan mehu. Anna siirapin jäähtyä kokonaan. Croissantit:
Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää öljy ja olut ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Taikinan tulee olla tasaista ja sileää, hiukan pehmeää mutta ei vetelää. ![]() ![]() ![]() Kauli taikina ohueksi noin 3 mm paksuiseksi matoksi. Leikkaa pieniksi ruuduiksi. Aseta valitsemasi täyte ruudun päähän ja rullaa pieniksi minikokoisiksi croissanteiksi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paista 215 C noin 15-20 minuuttia, kunnes croissantit ovat kauniin kultaisia myös pohjasta. Jauha noin 100 g pekaanipähkinöitä karkeaksi jauhoksi. Yhdistä 100 g hienoa sokeria ja pekaanipähkinäjauho. Upota kuumat croissantit siirappiin noin viideksi sekunniksi. Nostele reikäkauhalla pekaani-sokeriseokseen. Pyörittele kevyesti ja nosta leivinpaperille kuivumaan. ![]() ![]() ![]() ![]() Pekaanicroissantit säilyvät syötävinä jopa parin viikon verran. Croissantit voi myös pakastaa, jossa ne säilyvät useamman kuukauden. ![]() Avansanat: leipojat, leivonta, leivos, leivonnainen, ohje, resepti, mini, pieni, croissant, croissantti, kroissantti, pekaanicroissant, pekaanipähkinä, olutcroissant, olut croissant, croissants, kalja, suklaacroissants, suklaa croissant ⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Sipulipiirakka Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact