Perinteinen joululimppu2 kpl
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Alusta taikinaan muutamassa erässä kaikki jauhot tunnustellen samalla taikinan koostumusta. Lopeta jauhojen lisääminen, jos taikina tuntuu raskaalta ja kuivalta. Taikinan tulisi olla mehevä, mutta kuitenkin napakka. Vaivaa taikinaa reippaasti noin 10 minuutin ajan. Lisää vaivaamisen lopussa, viimeiset 2 min., joukkoon rusinat. Anna taikinan levätä vedottomassa paikassa, esim. kulhossa mikrossa, noin 30 minuuttia. Muotoile haluamasi muotoisiksi limpuiksi. Nostata pellillä noin 30-40 minuuttia. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes leipä on kypsä. Voitele limput siirappivedellä, (2 dl kuumaa vettä ja loraus siirappia) hetki ennen valmistumista. Valmiin leivän tunnistat paistoväristä, myös pohjan väri on syytä tarkistaa, ja siitä että pohja kopisee sormenpäillä naputellessa. ⇢ Seuraavalla sivulla: Mallaslimppu Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact