Perinteinen persikka-cobbler eli persikkapaistos maistuu ihanalta lämpimänä jäätelön kera. Amerikassa erittäin suosittu persikkapaistos nautitaan yleensä jälkiruokana. Tämä veikeä paistos valmistetaan useimmiten persikasta, vaikkakin myös marjat sopivat tähän herkkuun mainiosti. Kokeile tätä mainiota perinteistä Amerikkalaista persikkapaistosta ja ihastu! Persikka-cobbler valmistetaan erikoisella menetelmällä, jota ei lopputuloksesta aivan heti arvaisikaan. Vuokaan päällimmäiseksi laitettavat persikat jäävät taikinan alle sen kohotessa paiston aikana. Persikkapaistos saa paistossa keksimäisen kuoren, joka pitää sisällään mehevät hedelmät sokeriliemessä. Persikka-cobbler eli persikkapaistos
Kuori ja viipaloi tuoreet persikat. Sekoita pannulla tai kattilassa vesi ja 1,25 dl sokeria sekä persikkaviipaleet. Kiehauta ja anna muhia keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita voi vuokaan ja vuoka uuniin, anna voin sulaa vuokaan. Ota vuoka pois uunista. Sekoita 1,25 dl sokeria, vehnäjauho, leivinjauho kulhossa. Lisää pienissä erissä maito kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi haarukalla. Taikinan kuuluu olla vetelää, paksuhkoa lettutaikinaa. Kaada taikina sulan voin päälle vuokaan. Älä sekoita! Lusikoi päälle persikkaviipaleet ja kaada myös sokeriliemi varovasti persikoiden päälle. Ripottele päälle hiukan kanelia niin halutessasi. Paista 175 asteessa noin 20-30 minuuttia. Nauti lämpimänä jäätelön tai kermavaahdon kera. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, helppo, yksinkertainen, erikoinen, persikka, paistos, piirakka, piiras, jälkiruoka, kahvipöytään, vanilja, jäätelö, peach, cobbler, Amerikka, amerikkalainen, marja, hedelmä ⇢ Seuraavalla sivulla: Mustaherukka-suklaajuustokakku Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Suussasulavaa! – cousin 11.10.2019 |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact