Tämä perunarieska on helppo ja nopea valmistaa. Kierrättämällä eiliset perunat tai perunamuusin saat maukkaan ja täyttävän perunarieskan yllättävän helposti. Rieskat kuuluvat olennaisena osana suomalaiseen leipäkulttuuriin. Erilaisia rieskoja valmistetaan ympäri Suomea mm. ohrasta, kaurasta ja perunasta. Perinteisesti rieskat mielletään litteiksi leiviksi, jotka valmistetaan ilman hiivaa ja paistetaan korkeissa lämpötiloissa. Rieskataikinan tulee olla löysää, mutta kuitenkin sellaista, että sitä voi käsitellä leivottaessa. Taikina leivotaan heti rieskoiksi ilman kohotusta tai lepoa. Parhaimmat rieskat saat paistamalla ne leivinuunissa tai esim. pizzakiven päällä korkeassa lämpötilassa, mielellään jopa 300 asteessa. Rieskat vanhenevat nopeasti ja onkin suositeltavaa nauttia rieskat valmistuspäivänä. Mikäpä sen parempaa kuin uunilämmin perunarieska voinokareella! Perunarieska1 iso rieska.
Sekoita kaikki ainekset nopeasti sekaisin joko käsin tai puuhaarukalla. Riittää, että ainekset ovat hyvin sekaisin – taikinaa ei vaivata! Ripottele leivinpaperin päälle pellillä hiukan hiivaleipäjauhoja, jotta rieska ei tartu kiinni paiston ja muotoilun aikana. Muotoile taikinasta märillä käsillä yksi iso lätyskä tai useampi pienempi rieska. Jätä rieska noin sentin paksuiseksi lätyskäksi. Kostuttamalla kädet hanan alla ennen muotoilua estää märkää rieskataikinaa tarttumasta käsiin. Pistele rieska haarukalla. Paista heti 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes rieska on ottanut kunnolla väriä. Nauti samana päivänä, mieluiten uunilämpimänä, voin kera! Avainsanat: perunarieska, rieska, leivonta, leipä, perunamuusi, perinneleivonta, hiivaton, helppo, nopea, ohje, resepti ⇢ Seuraavalla sivulla: Makeaa mahan täydeltä - Elosen kakkubuffet Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Kyllä on herkullista! – Tatu 10.10.2016 |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact