EtusivuReseptitOta yhteyttä

Tämä perunarieska on helppo ja nopea valmistaa. Kierrättämällä eiliset perunat tai perunamuusin saat maukkaan ja täyttävän perunarieskan yllättävän helposti. Rieskat kuuluvat olennaisena osana suomalaiseen leipäkulttuuriin. Erilaisia rieskoja valmistetaan ympäri Suomea mm. ohrasta, kaurasta ja perunasta. Perinteisesti rieskat mielletään litteiksi leiviksi, jotka valmistetaan ilman hiivaa ja paistetaan korkeissa lämpötiloissa.

Rieskataikinan tulee olla löysää, mutta kuitenkin sellaista, että sitä voi käsitellä leivottaessa. Taikina leivotaan heti rieskoiksi ilman kohotusta tai lepoa. Parhaimmat rieskat saat paistamalla ne leivinuunissa tai esim. pizzakiven päällä korkeassa lämpötilassa, mielellään jopa 300 asteessa. Rieskat vanhenevat nopeasti ja onkin suositeltavaa nauttia rieskat valmistuspäivänä. Mikäpä sen parempaa kuin uunilämmin perunarieska voinokareella!

Perunarieska

Perunarieska

1 iso rieska.

  • 160 g (n. 2 dl) perunamuusia
  • 90 g (n. 1,2 dl) maitoa
  • 3 g (n. 0,5 tl) suolaa
  • 90 g (n. 2 dl) hiivaleipäjauhoja
  • 45 g (n. 1 dl) vehnäjauhoja

Sekoita kaikki ainekset nopeasti sekaisin joko käsin tai puuhaarukalla. Riittää, että ainekset ovat hyvin sekaisin – taikinaa ei vaivata!


Ripottele leivinpaperin päälle pellillä hiukan hiivaleipäjauhoja, jotta rieska ei tartu kiinni paiston ja muotoilun aikana. Muotoile taikinasta märillä käsillä yksi iso lätyskä tai useampi pienempi rieska. Jätä rieska noin sentin paksuiseksi lätyskäksi. Kostuttamalla kädet hanan alla ennen muotoilua estää märkää rieskataikinaa tarttumasta käsiin. Pistele rieska haarukalla.

Eilinen perunamuusin jämä muuttuu hetkessä helpoksi perunarieskaksi!

Paista heti 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes rieska on ottanut kunnolla väriä.

Nauti samana päivänä, mieluiten uunilämpimänä, voin kera!

Avainsanat: perunarieska, rieska, leivonta, leipä, perunamuusi, perinneleivonta, hiivaton, helppo, nopea, ohje, resepti


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Kyllä on herkullista!

– Tatu 10.10.2016

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact