Mausteiset piimälimput maistuvat erityisen hyvältä kinkun ja sinapin kanssa, mutta sopivat ruokapöytään yhtä hyvin ympäri vuoden! Leivo vienosti makeita ja mausteisia piimälimppuja useampi ja vie lahjaksi naapureille ja ystävillesi. Piimälimppu3 limppua.
Yhdistä kaikki aineet paitsi voi ja noin 100 g vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaksi koneella noin 10 minuuttia tai käsin tupla-aika. Lisää pehmeä voi ja ripaus jauhoista, vaivaa vielä 5 minuuttia. Lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Taikinan tulee olla pehmeää, mutta ei märkää. Anna valmiin taikinan levätä kulhossaan muovikelmulla peitettynä noin 30 minuuttia. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat rikki. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele taikinapalat pöytää vasten joko pyöreiksi tai pitkulaisiksi limpuiksi, jätä saumapuoli alhaalle. Nosta leivinpaperoidulle pellille tai tarvittaessa useammalle pellille. Jätä tilaa kohoamiselle! Anna piimälimppujen nousta peitettynä lämpimässä noin 40-60 minuuttia, kunnes niiden pinta tuntuu pehmeän kimmoisalta kosketukselle. Voitele siirappivedellä kevyesti, desi kuumaa vettä ja 2 rkl siirappia. Pistele leipien pinta haarukalla. Paista 180 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes leivät ovat ottaneet kauttaaltaan väriä myös pohjasta. Voit tarkistaa leivän kypsyyden koputtamalla sen pohjaa sormenpäillä, kumea ääni tarkoittaa kypsää leipää. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joululeivonta, siirappi, joulu, piimälimppu, piimäleipä, mausteleipä, joululeipä, joululimppu, kumina, fenkoli, leipä, limppu, ruokalahja, joulumyyjäiset ⇢ Seuraavalla sivulla: Minttusuklaahalko Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact