Kotitekoiset pikkuleivät vievät kielen mennessään ja hurmaavat kahvipöydässä vaativimmankin vieraan makuhermot! Pikkuleipiä on helppo valmistaa perustaikinasta, johon voit lisätä erilaisia makuaineita mielihalujesi mukaan. Tämä perusohje säilyy hyvin myös pakkasessa, josta sitä on helppo ottaa käyttöön aina tarpeen tullen. Perusohje mureille pikkuleivilleNoin 35 kappaletta
Makuaineeksi esimerkiksi:
tai
tai
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Pyörittele taikinasta pötkö, noin kahden euron kolikon kokoinen. Kääri se leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin jäähtymään vähintään tunniksi. Taikina säilyy jääkaapissa hyvin peitettynä noin kaksi viikkoa. Tässä vaiheessa voit myös pakastaa taikinapötkön, ja leikata siitä aina tarvittaessa pikkuleipiä paistoon! Taikinan jähmetyttyä hetken jääkaapissa/pakastimessa, leikkaa siitä noin puolen sentin paksuisia viipaleita ja lado pellille tasaisin välein. Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia. Tarkkaile paistoa. Pikkuleivät ovat kypsiä, kun niiden pohja alkaa ottamaan väriä. Riippuen valitsemastasi makuaineesta, mutta nämä pikkuleivät eivät ota paljoakaan väriä paiston aikana. Pikkuleivät saattavat tuntua pehmeiltä heti paiston jälkeen, mutta rapsakoituvat kyllä nopeasti jäähdyttyään. ⇢ Seuraavalla sivulla: Ranskanleipä Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact