Täydellisen pizzapohjan valmistukseen on varmasti monta erilaista tapaa. Toiset pitävät ohuesta ja rapeasta, toiset paksummasta ilmavasta pohjasta. Me Leipojissa pidämme molemmista, pizza kuin pizza vie kielen mennessään. Eihän aina voi olla salaattipäivä?! Mitäs, jos seuraavana pizzapäivänä valmistatkin pizzan juureen leivottuun pohjaan! Tästä ei pizzapohja kyllä Suomen mittakaavassa parane. Parempaa saanet hakea Italiasta asti, mutta ehkäpä olisi syytä tyytyä tähän täydellisen ilmavaan ja maukkaaseen pizzapohjaan. Tässä pohjassa on niin paljon makua, että voit tehdä siitä sellaisenaan myös sämpylöitä! Pizza juureenAloita pohjan valmistaminen edellisenä iltana juuren eli esitaikinan valmistuksella. Juuri:
Sekoita kaikki ainekset keskenään velliksi. Anna levätä huoneenlämmössä yön yli. Lisää juureen seuraavana päivänä:
Mitä enemmän käytät durumjauhoja sitä rapeampaa pizzaa saat. Voit myös korvata durumjauhot kokonaan vehnäjauholla, jolloin saat pehmeämpää pannupizzamaisempaa pohjaa. Tarkkaile jauhojen määrää, taikinan tulee olla hiukan löysää. Mikäli taikina tuntuu kuivalta ja kovin kiinteältä lisää hiukan vettä. Vaivaa kevyesti öljytyllä pöydällä noin 8 minuuttia. Anna taikinan levätä noin tunnin verran, kunnes taikina on kaksinkertaistunut. Taputtele ja venytä taikina hellästi leivinpaperoidulle pellille. Tarkoituksena on antaa taikinaan lepojen aikana muodostuneiden ilmakuplien pysyä ehjinä, ja tehdä pohjasta huokoisemman ja kevyemmän. Anna pohjan levätä pellillä hetki, noin 20 minuuttia, ennen päällysteiden levittämistä. Lado päälle mieleiset täytteet: tomaattikastike, juusto ja sitten haluamasi kasvikset tai lihatuotteet. Mikäli haluat ohuemman ja rapeamman pohjan paista pizza heti. Mikäli haluat enemmän reunaa ja pehmeämmän ja paksumman pohjan anna pizzan levätä ennen paistoa noin 20 minuuttia. Paista mahdollisimman kuumassa uunissa, noin 275-300-asteessa kypsäksi. Noin 8-12 minuuttia riippuen täytteistä ja pohjan paksuudesta. Avainsanat: pizza, pizzapohja, taikina, juuri, esitaikina, raski, pannupizza, hyvä, helppo, ohje, resepti, leivonta, leipä, leipojat ⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Korvapuustit Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact